ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΗΑΕ: Εκτόξευση της πρώτης αραβικής διαστημικής αποστολής στον Άρη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτόξευσαν σήμερα, Δευτέρα την πρώτη διαστημική αποστολή στον Άρη για τη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την ατμόσφαιρα του.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτόξευσαν σήμερα, Δευτέρα την πρώτη διαστημική αποστολή στον Άρη για τη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την ατμόσφαιρα του. AP

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτόξευσαν την πρώτη διαστημική αποστολή στον Άρη για τη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την ατμόσφαιρα του.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν την πρώτη διαστημική αποστολή τους στον Άρη, καθώς προσπαθούν να αναπτύξουν άμεσα τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους δυνατότητες και να ξεπεράσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο.

Το διαστημικό σκάφος "Ελπίδα" των ΗΑΕ εκτοκεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας στη 1:58 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΑΕ, 24:58 ώρα Ελλάδος) για ένα επτάμηνο ταξίδι προς τον κόκκινο πλανήτη, όπου θα τεθεί σε τροχιά και θα στέλνει πίσω στη Γη δεδομένα για την ατμόσφαιρά του.

Η πρώτη αραβική αποστολή στον Άρη είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 14η Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διάστημα
SHARE: