Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς την Κυριακή

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς την Κυριακή
ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

"Καμίνι" η χώρα το Σάββατο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς σε Λαμία και Ελευσίνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Κορύφωση της ζέστης είχαμε το Σάββατο (26/6) σε όλη τη χώρα με τις υψηλότερες τιμές της τάξεως των 40 βαθμών Κελσίου και πάνω να σημειώνονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Μέχρι τις 14:30 οι υψηλότερες τιμές είχαν σημειωθεί στη Λαμία και την Ελευσίνα με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι καταβατικοί άνεμοι σε αυτές τις περιοχές που ειδικά στην Ελευσίνα εμπόδισαν την ασθενή θαλάσσια αύρα να φτάσει μέχρι την πίστα του αεροδρομίου όπου υπάρχει ο μετεωρολογικός κλωβός.

Την ίδια ώρα στη Νάξο και την Κάλυμνο η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς, στην Κάρπαθο την Αστυπάλαια και τη Λέρο τους 29 και στην Ικαρία και την Κάσο τους 28 βαθμούς.

 

Τις βράδυνες ώρες θα έχουμε μια συνολική εικόνα για τις σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες για όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα –όπως και τις προηγούμενες ημέρες – εκδηλώθηκε αστάθεια. Μάλιστα στα Βορειοανατολικά και ειδικότερα σε πολλές περιοχές του Έβρου η θερμοκρασία έπεσε πάνω από 10 βαθμούς λόγω των ισχυρών καταιγίδων.

Τώρα για την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε και πάλι αστάθεια με όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους τους 38-41 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς.

 


Στην Αθήνα αύριο η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 36 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Από την Τετάρτη όμως η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι και το δεύτερο κύμα του καύσωνα θα κρατήσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα