Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 760 οι θάνατοι στη χώρα – Πόσες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 760 οι θάνατοι στη χώρα – Πόσες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες
Μεταφορά κρούσματος κορονοϊού με ΕΚΑΒ Eurokinissi

Μεγαλώνει ο κατάλογος των συμπολιτών μας που χάνουν τη μάχη με την επιδημία, καθώς από χθες τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυξάνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι εκατοντάδες νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι η κάλυψη κατά 62% των ΜΕΘ για covid, οδηγεί παράλληλα και στην αύξηση των νεκρών από την επιδημία κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κορονοϊού περισσότερα από 10 άτομα, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των θανόντων συμπολιτών μας θα έχει ξεπεράσει τους 760.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι ασθενείς που καταλήγουν εντοπίζονται στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας η οποία και σηκώνει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι χθες ανακοινώθηκαν 34 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο αριθμός ρεκόρ. Ο αριθμός αυτό δείχνει ότι σημειώνεται πάνω από 1 θάνατος ανά μία ώρα στην Ελλάδα.

Η κατάσταση όσον αφορά στους θανάτους δείχνει να επιδεινώνεται. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως σημείωσε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού, “αν και ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο πληθυσμού που έχουν καταλήξει από την αρχή της πανδημίας παραμένει σημαντικά χαμηλός στην Ελλάδα με βάση και τα συγκρινόμενα ευρωπαϊκά δεδομένα, από την άλλη ο επταήμερός κυλιόμενος μέσος όρος συμπολιτών μας που καταλήγουν έχει ξεπεράσει τους 10 ανά ημέρα και δυστυχώς αναμένουμε ότι θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες. Επίσης ο αριθμός των πολιτών που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ξεπέρασε τους 200 με σαφείς αυξητικές τάσεις, και την πίεση να είναι μεγαλύτερη προς το βόρειο τμήμα της χώρας”.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.063 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 734 είναι κατειλημμένες και 329 κενές (ποσοστό 31%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 643, οι 475 είναι κατειλημμένες και οι 168 κενές (ποσοστό 26%), ενώ οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 420. Από αυτές, 259 είναι κατειλημμένες και 161 κενές (ποσοστό 38%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής και Καβάλας) είναι σήμερα 124. Από αυτές, 93 είναι κατειλημμένες και 31 κενές (ποσοστό 25%).

Στα Νοσοκομεία της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 168 και από αυτές, 112 είναι κατειλημμένες και 56 κενές (ποσοστό 33%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 4.452 και οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 2.059 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

  • 1η ΥΠΕ (Αττικής): 442
  • 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 186
  • 3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 398
  • 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 561
  • 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 189
  • 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 172
  • 7η ΥΠΕ (Κρήτης): 24
  • Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 87

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα