Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Εθελοντής στο Μάτι ο ένας επιβαίνων – Τι είχε πει στο NEWS 24/7

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Εθελοντής στο Μάτι ο ένας επιβαίνων – Τι είχε πει στο NEWS 24/7
Ο Κώστας Καλογερογιάννης έχασε τη ζωή του μετά από πτώση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε

Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους. Είχε βρεθεί στο Μάτι και είχε μιλήσει σε σχετικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7.

Απέραντη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Κώστα Καλογερογιάννη, ενός εκ των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από πτώση του αεροσκάφους τους στον οικισμό Χαριά του Πύργου Ηλείας.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήταν γνωστός σε αρκετούς κατοίκους του Μεσολογγίου, έχοντας προσφέρει το δικό του ανθρωπιστικό έργο, καθώς ήταν μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης της πόλης. Ο Κώστας Καλογερογιάννης, αγαπούσε τις πτήσεις, γι’ αυτό και αποφάσισε να πραγματοποιήσει πτήση αναψυχής μαζί με τον φίλο του, πιλότο και ιδιοκτήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Δημήτρη Βασιλείου από την Αμαλιάδα.

Θυμίζουμε πως το αεροσκάφος τους απογειώθηκε στις 11:15 της Δευτέρας από το Μεσολόγγι, με σχέδιο πτήσης διάρκειας 2,5 ωρών και διέλευση από Φράγμα Πηνειού, Καράτουλα, Πύργο, Κατάκολο και έπειτα επιστροφή στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την ΥΠΑ για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Ο άτυχος άνδρας μάλιστα, είχε βρεθεί το 2018 στο Μάτι μαζί με την εθελοντική διασωστική ομάδα του Μεσολογγίου, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά.

Τότε, είχε φιλοξενηθεί σε σχετικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7, δηλώνοντας:

“Είμαστε η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Μεσολογγίου. Ευαισθητοποιηθήκαμε από όσα είδαμε και φύγαμε άμεσα. Θα κάτσουμε όσο μας χρειάζονται. Έχουμε έρθει από την Τρίτη, μπαίνουμε στα σπίτια και ψάχνουμε. Προσφέραμε ανθρωπιστική βοήθεια τροφίμων στα Μέγαρα το βράδυ της Δευτέρας φτάσαμε για επιφυλακή στο Μάτι και πλέον κάνουμε έρευνες. Αυτά που είδαμε είναι συγκλονιστικό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα