Γιορτές με ψεύτικο χιόνι στη Μόσχα στον πιο ζεστό Δεκέμβρη από το 1886

Γιορτές με ψεύτικο χιόνι στη Μόσχα στον πιο ζεστό Δεκέμβρη από το 1886
Γιορτές στη Μόσχα με ψεύτικο χιόνι mariksa_10/instagram

Ζώα ξύπνησαν πρόωρα από την χειμερία νάρκη και λουλούδια άνθισαν στην ρωσική πρωτεύουσα, οι αρχές της οποίας αναγκάστηκαν να στολίσουν με ψεύτικο χιόνι για τις γιορτές.

Έναν από τους πιο ζεστούς χειμώνες των τελευταίων 140 ετών περνάει η Μόσχα, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να διακοσμήσουν την ρωσική πρωτεύουσα για τις γιορτές με ψεύτικο χιόνι.

Βίντεο με φορτηγό να παραδίδει το ψεύτικο χιόνι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ύψωμα για snowboard έγινε viral, με αρκετούς να σημειώνουν την ειρωνεία του θέματος, καθώς η Μόσχα δαπανά εκατομμύρια κάθε χρόνο για να απομακρύνει το φυσικό χιόνι.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ανάρτηση στο instagram, στην οποία τονίζεται “Αυτό είναι όλο και όλο το χιόνι στη Μόσχα. Φυλάσσεται στην Κόκκινη Πλατεία”.

Ο υδράργυρος στη Μόσχα στις 18 Δεκεμβρίου άγγιξε τους 5.4 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα που κρατούσε από το 1886, όταν άρχισαν να καταγράφονται συστηματικά οι θερμοκρασίες, όπως γράφει ο Guardian. Να σημειωθεί ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο υδράργυρος στη ρωσική πρωτεύουσα τον τελευταίο μήνα του έτους είναι κάτω από το μηδέν και τα πάντα είναι χιονισμένα.

Όλα αυτά την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Το πέρμαφροστ (μόνιμα παγωμένο έδαφος) κάτω από τις βόρειες πόλεις της χώρας λιώνει αργά και η υποχώρηση του αρκτικού πάγου οδηγεί τις πεινασμένες πολικές αρκούδες σε αστικές περιοχές για να βρουν τροφή. Χαρακτηριστικό, επίσης, της καιρικής ανωμαλίας που παρατηρείται φέτος στη Μόσχα είναι ότι ζώα που ήταν σε χειμερία νάρκη στο ζωολογικό κήπο της πόλης ξύπνησαν νωρίτερα ενώ άνθισαν και λουλούδια που κανονικά θα το έκαναν την άνοιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα