Γραφείο κηδειών της Νέας Υόρκης αποθήκευε νεκρούς σε φορτηγά χωρίς ψύξη

Γραφείο κηδειών της Νέας Υόρκης αποθήκευε νεκρούς σε φορτηγά χωρίς ψύξη
Εργαζόμενοι σε γραφείο κηδειών στη Νέα Υόρκη AP Photo/Craig Ruttle

Περί τα 100 πτώματα είχε στοιβαχτεί σε φορτηγά χωρίς ψυγείο ένα γραφείο κηδειών της Νέας Υόρκης, άνευ διευκρινήσεων για το αν επρόκειτο για θανόντες από κορονοϊό.

Η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης μερίμνησε για την άμεση προμήθεια φορτηγού – ψυγείου σε γραφείο κηδειών μετά την αποκάλυψη ότι οι νεκροί φυλάσσονταν ως την κηδεία χωρίς να ψύχονται.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News πληροφόρησε ότι περί τα 100 πτώματα είχαν αποθηκευτεί σε τρία οχήματα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, καθώς το ένα ήταν απλής χρήσεως και τα άλλα δύο λειτουργούσουν με προβλήματα στο σύστημα ψύξεως.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι τα τρία φορτηγά ήταν σταθμευμένα έξω από το γραφείο κηδειών και η Αστυνομία επενέβη αφού υπήρξαν καταγγελίες για άσχημη οσμή στη γειτονιά.

Δεν αναφέρθηκε αν επρόκειτο για τις σορούς ατόμων που ξεψύχησαν από επιπλοκές του κορονοϊού, τη στιγμή που η Νέα Υόρκη είναι η πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών με τις περισσότερες απώλειες. Την Τετάρτη οι θάνατοι από covid-19 ξεπέρασαν τους 18.000 σ’ ένα αμερικανικό σύνολο που άφησε πίσω τις 60.000, όταν δεν αποκλείεται να έχουν μολυνθεί συνολικά κοντά στα 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ασχέτως των βεβαιωμένων περιστατικών.

Η Πολιτεία είχε από καιρό δημιουργήσει ομαδικά νεκροταφεία σε ανεκμετάλλευτα σημεία του ‘Μεγάλου Μήλου’, καθώς -εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανάτων- οι χώροι δεν επαρκούσαν. Οικογένειες έλεγαν πως οι διαδικασίες είτε για την κηδεία είτε για την αποτέφρωση καθυστερούν επί εβδομάδες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα