Νέα Ζηλανδία: Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω μετανάστευσης

Νέα Ζηλανδία: Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω μετανάστευσης
Νέα Ζηλανδία AP Photo/Manish Swarup

Η αύξηση του πληθυσμού οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί Νεοζηλανδοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας.

Η Νέα Ζηλανδία έφτασε τα 5 εκατομμύρια σε πληθυσμό, αφού πολλοί έσπευσαν πίσω στην χώρα τους, όταν άρχισαν να κλείνουν τα σύνορα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε από τέσσερα σε πέντε εκατομμύρια σε 17 χρόνια, ο γρηγορότερος ρυθμός ανάπτυξης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό Statistics New Zealand.

Η μετανάστευση υπήρξε ο κύριος λόηγος της αύξησης του πληθυσμού του απομονωμένου νησιωτικού έθνους, ο οποίος αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο ανθρώπους μόνο τα τελευταία έξι χρόνια .

«Η παγκόσμια πανδημία της Covid-19 προκάλεσε ασυνήθιστα μεγάλη μετακίνηση και μετανάστευση τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Μπρουκ Ίτερς, εκπρόσωπος του Στατιστικού Οργανισμού της Νέας Ζηλανδίας.

«Η μετανάστευση ενισχύθηκε από πολλούς πολίτες της Νέας Ζηλανδίας, που επέστρεψαν στην πατρίδα τους, οι οποίοι ζουσαν μόνιμα στο εξωτερικό.», όπως γράφει ο Guardian.

Η κυβέρνηση της χώρας έδρασε γρήγορα και απέσπασε μόνο θετικά σχόλια για τον χειρισμό της Covid-19, καθώς η χώρα είχε ως απολογισμό 21 θανάτους και λιγότερα από 1.500 κρούσματα.

Στις 18 Μαρτίου, η κυβέρνηση προέτρεψε 80.000 Νεοζηλανδούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Άτομα που δεν είναι πολίτες ή κάτοικοι της χώρας – ή η άμεση οικογένειά τους – δεν επιτρέπεται επί του παρόντος να εισέλθουν στη χώρα.

Η Νέα Ζηλανδία αναμενόταν να φτάσει σε πληθυσμό τα 5 εκατομμύρια περίπου στα μέσα του 2020, ανέφερε ο Guardian το Νοέμβριο. Η Στατιστική της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε στις 31 Μαρτίου, με συνολικά 5.002.100 άτομα να καταγράφονται στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα