Ζελένσκι: Η Τουρκία θα απαγορεύσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα

Ζελένσκι: Η Τουρκία θα απαγορεύσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα
AP

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως η Τουρκία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα, σε ρωσικά πολεμικά πλοία

Με ένα tweet με το οποίο ευχαριστεί τον Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα απαγορεύσει την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε αρνηθεί χθες να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. “Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου” είχε δηλώσε σε δημοσιογράφους στο Καζακστάν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σε μια ανακοίνωση, η τουρκική προεδρία είπε ότι ο Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του για τους Ουκρανούς που έχουν σκοτωθεί στη ρωσική επίθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version