Αλαλούμ με τα δημοτικά: Το Σάββατο οι ανακοινώσεις – Διαφωνίες για το κλείσιμο

Αλαλούμ με τα δημοτικά: Το Σάββατο οι ανακοινώσεις – Διαφωνίες για το κλείσιμο
Δημοτικό σχολείο Eurokinissi

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

Για το Σάββατο (14/11) αναβάλλονται τελικά οι οριστικές ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν συμμετείχε τελικά στην απογευματινή ανακοίνωση της Παρασκευής (13/11) με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Και αυτό διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η απογευματινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για διαφωνίες μεταξύ των ειδικών όσον αφορά στο εάν πρέπει ή όχι τελικά να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία από Δευτέρα. Οι ειδικοί ομως συμφώνησαν ομόφωνα για την ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία και το μόνο αντικείμενο συζήτησης ήταν εάν θα έκλειναν μόνο στη Βόρεια Ελλαδα ή όπως τελικά θα γίνει, σε όλη τη χώρα. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η επιτροπή εισηγήθηκε το κλείσιμο των δημοτικών πανελλαδικώς. Οι όποιες διαφωνίες ήταν εν τέλει πολιτικές και μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είχε κατασταλάξει στο να κλείσουν τα δημοτικά και δη σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτό προκειμένου -όπως έλεγαν συμβιβάζοντας τη νέα ανάγκη με τη ρητορική πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης- να περιοριστεί η κινητικότητα γονέων και εκπαιδευτικών και όχι επειδή μεταδίδεται ο κορονοϊός στις σχολικές αίθουσες μεταξύ των μικρών μαθητών.

Φαίνεται παντως ότι για το ζήτημα υπήρχαν εξαρχής και διαφορετικές προσεγγίσεις στους κόλπους της κυβερνησης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χθες (ΣΚΑΪ) δεν απέκλειε να υπαρξει εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών. Ενώ η κ. Κεραμέως έλεγε (ΣΚΑΙ) ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια εισήγηση.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος δήλωνε σήμερα το πρωί (Star): “Προφανώς εξετάζουμε τα πάντα, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τις επόμενες 5-7 ημέρες και αξιολογούμε τα πάντα, όμως τα σχολεία είναι ασφαλή και πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να αισθάνονται ασφαλείς γι’ αυτά”. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά και έλεγε (Alpha) ότι σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Σημειωτέον ότι κλείσιμο των δημοτικών (και μαζί και των νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών) έχει και δύο ακόμη παραμέτρους:

Πρώτον, θα πρέπει να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς.

Και δεύτερον, η όποια απόφαση αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία, τα οποια ενδεχομένως να κληθούν να επιστρέψουν δίδακτρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα