“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον Δεκέμβριο του 2017 στην Αθήνα AP

Στο ενδεχόμενο αυτό είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και καταρχήν σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το ραντεβού.

Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στο ενδεχόμενο συνάντησης με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και καταρχήν σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το ραντεβού, με το Μαξίμου να μην επιβεβαιώνει την ακριβή ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί στις 23 με 27 Σεπτεμβρίου και οι πιθανότερες ημερομηνίες συνάντησης είναι 24 με 25.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι βαριά δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο, αλλά και με την Αγκυρα να απειλεί για άλλη μία φορά την Ελλάδα και την Ευρώπη με το προσφυγικό.

Ο κ.Μητσοτάκης νωρίτερα συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη σε κοινή γραμμή έναντι της Άγκυρας.

Οι δύο Ηγέτες, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και ανησυχία για τις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας στη θάλασσα και τους σχεδιασμούς και εξαγγελίες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Διατύπωσαν, επίσης, την κοινή θέση ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για συνομιλίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα