Οι εκσυγχρονιστικοί “μπελάδες” του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι εκσυγχρονιστικοί “μπελάδες” του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ευάγγελος Βενιζέλος - Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME

Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο στην εκλογική νίκη Μητσοτάκη το 2019. Όμως στο Μαξίμου με αφορμή τις επιθέσεις Βενιζέλου διαπιστώνουν ότι το ακροατήριο αυτό "κάνει νερά". Για αυτό και στήνουν αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσω Πολάκη και "χτυπούν" το ΚΙΝΑΛ.

Τα “καρφιά” του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση Novartis αποτέλεσαν αφορμή για ένα ακόμη μπαράζ επιθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΚΙΝΑΛ, καθώς στο Μαξίμου ερμήνευσαν την παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως ένα μήνυμα του εκσυγχρονιστικού χώρου.

Το πάλαι πότε σημιτικό ΠΑΣΟΚ θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο στην εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 και στη διαμόρφωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου σε επίπεδο κεντρώων ψηφοφόρων.

Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο σημερινός πρωθυπουργός είχε απευθυνθεί άλλωστε ευθέως στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του Ποταμιού και του ευρύτερου κέντρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δε χρησιμοποιήσει ευθαρσώς τον όρο “εκσυγχρονισμός” για να περιγράψει την πολιτική του στόχευση, παρότι η λέξη αυτή προκαλεί… αλλεργία σε πολλούς παραδοσιακούς νεοδημοκράτες.

Στην κυβέρνηση μάλιστα περιλαμβάνονται αρκετά (κατά ορισμένους πάρα πολλά) στελέχη που προέρχονται από την κεντροαριστερά και δη το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο. Ορισμένα πρόσωπα βέβαια όπως και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου έμειναν εκτός, καθώς θα προκαλούσαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά βάλλει κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προηγουμένως είχε παρέμβει για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ. Είχε διαφωνήσει με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και είχε χαρακτηρίσει αδιανόητα όσα συνέβησαν με την Εκκλησία. Τα είχε βάλει με την κυβέρνηση και για το θέμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Και είχε εκφράσει ενστάσεις για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.

Εν τω μεταξύ όμως -και αυτό έχει τη σημασία του- ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” στο νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο οποίος πιέζει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλει να τονίζει το Μαξίμου, αλλά και τη ΝΔ, διεκδικώντας πίσω την ψήφο των αντιΣΥΡΙΖΑ κεντρώων.

Για αυτό και συνεχίζει να εξελίσσεται και να κορυφώνεται σταδιακά αντεπίθεση της κυβερνησης κατά του ΚΙΝΑΛ. Μετά τις αιχμές του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για τη στάση του ΚΙΝΑΛ και προσωπικά του κ. Ανδρουλάκη κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τον κ. Βενιζέλο επί της ουσίας να εκφράσει τα… παράπονά του για μη κάλυψη στην υπόθεση Novartis στον κ.Ανδρουλάκη. Η ΝΔ στη συνέχεια κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη, επειδή δεν συμμετείχε στην αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα άλλωστε θέλει να ξαναζωντανέψει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσω Πολάκη. Και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης… τερμάτισε την κυβερνητική γραμμή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χθες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ προδίδει τον κ. Βενιζέλο όταν δεν υπερασπίζεται και εκείνον για την υπόθεση Novartis. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν έχει κάνει δήλωση για το ζήτημα. “Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Ούτε μία δήλωση”, είπε με το γνωστό του στυλ. Και υπενθύμισε με νόημα στο ΚΙΝΑΛ πως είχαν συγκυβερνήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα