Πλειστηριασμοί: “Τσιρότα” και όχι ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση

Πλειστηριασμοί: “Τσιρότα” και όχι ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση
Διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η κυβέρνηση συνεχίζει με επιδόματα και στοχευμένα μέτρα για ειδικά εκλογικά ακροατήρια, αλλά επιμένει να μην δίνει δραστική λύση για τους πλειστηριασμούς.

Το θέμα των πλειστηριασμών εξελίσσεται σε ένα προεκλογικό ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds.

Απόφαση στην οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να αντιταχθεί, μη θέλοντας να πάει κόντρα σε τράπεζες και servicers. Άλλωστε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη μετά τις εκλογές

Η κυβέρνηση μάλιστα επιρρίπτει την ευθύνη και για αυτό το ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου βασίστηκε σε νόμο του 2015. Και σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να φέρει ΠΝΠ για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου όμως να έχει η Νέα Δημοκρατία κάτι να αντιτάξει στο θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο με βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων, θα μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλέτες με μία μόνο οφειλή. Ενώ οι τράπεζες που απορρίπτουν τις αιτήσεις ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα πρέπει να αιτιολογούν την απόφαση τους.

Τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό προανήγγειλε άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καλώντας παράλληλα τις τράπεζες να δουλέψουν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόσο ο κ.Σταϊκούρας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κινήθηκαν στη γραμμή “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Οικονόμου μάλιστα υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει πιο δραστική λύση για τους πλειστηριασμούς, ώστε να μην καλλιεργηθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι μπορούν να αφήσουν απλήρωτα τα δάνεια τους.

“Μην δημιουργούμε μια εντύπωση σε κάποιους ότι ‘κοίταξε να δεις, αν χρωστάς, δεν θα ξεπληρώσεις ποτέ’ και την τελευταία στιγμή βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενος”, δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειωτέον ότι στα χέρια των servicers έχουν περιέλθει 700.000 ακίνητα, αξίας 45 δισ. ευρώ και πλέον πολλά από από αυτά τα ενυπόθηκα ακίνητα μπορούν να βγουν στο “ηλεκτρονικό σφυρί” .

Η κυβέρνηση εκτός από τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, συνεχίζει την πολιτική των επιδομάτων και προσπαθεί να κλείσει μέτωπα με εκλογικές ομάδες και περιφέρειες, που κινδυνεύει να χάσει.

Έτσι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε χθες παρέμβαση για τους συνταξιούχους, που δεν είδαν αυξήσεις, λόγω της προσωπικής διαφοράς. Και σήμερα ξεκινά διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, όπου η απολιγνητοποίηση έχει κοστίσει ιδιαίτερα στο κυβερνών κόμμα και θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5».

Ενώ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε μία προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πάντως η κυβέρνηση αρνείται να αλλάξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα