ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του κόσμου

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του κόσμου
Με τις εισαγωγές να ξεπερνούν τις 3.300 ημερησίως δεν μπορεί η κυβένρηση να θεωρεί ότι η πανδημία βρίσκεται σε "καλό σημείο" και να συζητά για ανοίγματα δραστηριοτήτων εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Αποκομμένο από την πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου όταν θεωρεί ότι είμαστε σε «καλό σημείο» με χιλιάδες κρούσματα και ουρές αναμονής για τις ΜΕΘ, εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση

Την κριτική για την αποτυχία του πλέον μακρόχρονου lockdown στην Ευρώπη αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης να μην ενισχύει το ΕΣΥ αντιπαραβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στις συνεχείς αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων σε μελλοντικό άνοιγμα τομέων της οικονομίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία «αισιοδοξίας» εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κρυφτεί η πλήρης αποτυχία των έως τώρα κυβερνητικών επιλογών για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Όπως τόνισε σε τηλεοπτικές δηλώσεις της το βράδυ της Κυριακής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και λίστες αναμονής στις ΜΕΘ» ταυτοχρόνως έχουμε «μια κυβέρνηση που λέει ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο». Τόνισε πως αυτό συνιστά «πλήρη αποκοπή από την καθημερινή πραγματικότητα». Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε πως «είμαστε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο» αφού «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική: Δεν επενδύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αντίθετα – είπε – «επιλέγει μία λογική ατομικής ευθύνης αντί να κάνει αυτό που χρειάζεται: Να συνταγογραφεί ο ΕΟΠΥ πραγματικά τέστ, ιδίως στους εργασιακούς χώρους».

Αποκομένη από την πραγματικότητα η κυβέρνηση λέει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του κόσμου, εξέφρασε σε αρθρογραφία του Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας πως «ενώ κάποιες χώρες έφτιαχναν ΜΕΘ σε μια νύχτα και έριχναν δημόσιο χρήμα στην Υγεία και την Οικονομία, στην Ελλάδα το υποκείμενο νόσημα του νεοφιλελευθερισμού δεν ενίσχυσε την Δημόσια Υγεία και επιλεκτικά, εργαλειοποίησε τον φόβο για να καταστείλει το φρόνημα της κοινωνίας και συνεχίζει ακάθεκτο να παίζει με την ζωή και την υγεία του κόσμου».

Συνθήκες ιατρικής πολέμου

Επικριτική ήταν σε δικές της δηλώσεις η αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Έχει τεσταριστεί. Και αυτό το τεστ είναι πολύ αξιόπιστο, Γιατί δεν το έχει κάνει η ίδια, μόνη της, αλλά η κοινωνία». Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι «το αποτέλεσμα σήμερα είναι περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό, 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως, εκ των οποίων τα μισά περίπου στην Αττική, περισσότερες από 3.300 εισαγωγές στα Νοσοκομεία μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, 15-21 Μαρτίου, 700 διασωληνωμένοι, εκ των οποίων δεκάδες πρόχειρα εκτός ΜΕΘ, το ΕΣΥ να λειτουργεί σε συνθήκες «ιατρικής πολέμου», οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βρίσκονται σε απόγνωση και οι πολίτες σε διαρκή αγωνία για τη βιολογική και οικονομική τους επιβίωση. Κι όλα αυτά έπειτα από διαρκές lockdown 6 μηνών». Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση θέλει να πετύχει τον στόχο της δηλαδή «να διατηρήσει τις ιδιωτικές κλινικές αμόλυντες από τον ιό για να εξυπηρετήσει τους κλινικάρχες».

Δώρα Αυγέρη Eurokinissi

Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την συνεισφορά που θα έχουν τα self – test. Αυτά που η κυβέρνηση παρουσιάζιε ώς το ποιοτικό στοιχείο που θα κάνει την διαφορά ώστε να υπαρξει σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων. Σε ερώτηση που έχει καταθέσει στην Βουλή σημειώνει πως «η αξιοπιστίατων self-test, ειδικά σε ασυμπτωματικούς ασθενείς είναι πολύ μικρότερη από τηνευαισθησία των rapid-test που κυμαίνεται στο 70%, και άρα ο κίνδυνος των ψευδώςαρνητικών αποτελεσμάτων και του αντίστοιχου εφησυχασμού είναι πολύ μεγάλος». Επισημαίνει πως «τα self – test δεν είναι η λύση που χρειαζόμαστε σήμερα γιατον αποτελεσματικό έλεγχο της πανδημίας, μπορούν σίγουρα να έχουν ένασυμπληρωματικό ρόλο, αλλά θα είναι τραγικό λάθος να υποκαταστήσουν την ανάγκημαζικών μοριακών και rapid τεστ, μετά από συνταγογράφηση και αποζημίωση τουςαπό τον ΕΟΠΥΥ».

Αποτυχημένο lockdown

Στους λόγους αποτυχίας των lockdown που εφάρμοσε η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσίπρας τονίζοντας ότι παρότι ήταν το πιο μακροχρόνιο στην Ευρώπη «απέτυχε γιατί δεν ήταν στοχευμένο εκεί που έπρεπε, και αντίθετα ήταν αυστηρό εκεί που δεν έπρεπε. Η χαλάρωση τώρα τη στιγμή που έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα μοιάζει πράγματι παράλογη, χωρίς να είναι, γιατί αποφεύγουν να αναγνωρίζουν ευθέως την αποτυχία του lockdown».

Δεν εκμεταλλεύθηκε την συναίνεση που παρείχε η αντιπολίτευση στις αρχές της πανδημίας η κυβέρνηση επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Την επισήμανση ότι η κυβέρνηση είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές αφού είχε την συναίνεση της αντιπολίτευσης έκανε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Όπως τόνισε «την άνοιξη του 2020 βάλαμε όλοι πλάτη ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας. Και ενώ δόθηκε αυτή η μεγάλη ευκαιρία, ξεκίνησε για την κυβέρνηση και για τον κ. Μητσοτάκη μια μακρά περίοδος αυτοθαυμασμού και ανεμελιάς. Η διαχείριση της πανδημίας περιορίστηκε σε φιέστες, κορωνομαζώξεις σε νησιά, παραστάσεις γνωστών ηθοποιών – σκηνοθετών με τη χρήση ελικοπτέρων, αδιαφανείς λίστες χρηματοδότησης ΜΜΕ, απευθείας αναθέσεις και πολλή καταστολή. Μάθαμε πως «στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κολλάει» ενώ «στις πλατείες κολλάει». Νέες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε, γιατί σύμφωνα με υπουργό η κυβέρνηση δε θα σπαταλούσε ποτέ τόσα εκατομμύρια η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα