Νέα μέτρα: Το παρασκήνιο της απόφασης και η “αστυνομία του Tik Tok”

Νέα μέτρα: Το παρασκήνιο της απόφασης και η “αστυνομία του Tik Tok”

Η σύσκεψη στο Μαξίμου όπου κρίθηκαν τα νέα μέτρα για την εστίαση και τη διασκέδαση λόγω της νέας έκρηξης κρουσμάτων και ο σχεδιασμός ελέγχων μέσω social media, παράλληλα με την εκστρατεία εμβολιασμού από χωριό σε χωριό.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που έδειχναν από νωρίς χθες νέα έκρηξη κρουσμάτων του κορονοϊού, σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε στις τρεις το μεσημέρι σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κατέληξε στη λήψη νέων μέτρων για την εστίαση και τη διασκέδαση, πέραν του σχεδιασμού ελέγχων που ήδη υπήρχε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε το απόγευμα τα νέα μέτρα, ο υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρης Οικονόμου, ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Αρκουμανέας, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αναλάβει και να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία ημέρα.

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν αφορούν σε μπαρ μόνο για καθήμενους και πρόστιμα ακόμη και αναδρομικά. Δεν αποφασίστηκε να επιστρέψουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αλλά η έμφαση δόθηκε στον έλεγχο στη διασκέδαση ιδίως των νέων, καθώς τα κρούσματα ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα αφορούν όλο και νεότερες ηλικίες.

Για το σκοπό αυτό, οι φωτογραφίες είτε αποτελούν μέρος καταγγελίας είτε “ανεβαίνουν” στα social media, θα γίνονται δεκτές ως καταγραφή και απόδειξη της παρανομίας καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης. Το γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από το γνωστό beach bar, που σταμάτησε τα πάρτι μετά τη συρροή κρουσμάτων, συνηγορεί προς αυτή την απόφαση. Έτσι η Αστυνομία θα αναζητά… κορονοπαραβάτες μέσω TikTok, Instagram και Facebook. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλωστε ήταν και ο “τόπος” οργάνωσης κορονοπάρτι και όσο η εστίαση παρέμενε κλειστή.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεκινά εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού από χωριό σε χωριό, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να εστιάζει σε 82 δήμους σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη και Πελοπόννησο όπου καταγράφονται πολύ χαμηλά ποσοστά. Ο κ. Πέτσας μάλιστα συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της στήριξης της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα