Τροπολογία για προσλήψεις 300 γιατρών έφερε ο Κικίλιας – Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για προσλήψεις 300 γιατρών έφερε ο Κικίλιας – Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας Eurokinissi

Ο Βασίλης Κικίλιας έφερε εκτάκτως στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την άμεση πρόσληψη 300 γιατρών στο ΕΣΥ. "Εγκληματική η ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη στην πανδημία" σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για νέο, καθολικό λοκ-ντάουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στη Βουλή με την οποία πραοαναγγέλονται έκτατες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα η τροπολογία που κόμισε ο Βασίλης Κικίλιας αφορά την πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών οι οποίοι μόλις αναλάβουν υπηρεσία θα τοποθετηθούν κατευθείαν στις ΜΕΘ, εκεί που παρατηρείται το οξύ πρόβλημα στο ΕΣΥ.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 189 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ όλες της χώρας έχοντας προσβληθεί από Covid.

Στην εν λόγω τροπολογία υπάρχει και διάταξη που προβλέπει ακόμα και επίταξη κρεβατιών σε ιδιωτικές κλινικές.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ο υπουργός Υγείας, με παρρησία, τόλμη και θάρρος, αποφάσισε νωρίς μέσα στην κρίση να πάρει ακόμα μια φορά τέτοια μέτρα, που ελπίζουμε ότι θα έχουμε απαγορευτικό για μικρότερο χρονικό διάστημα από άλλες χώρες, θα κοστίσει λιγότερες ζωές από τις χιλιάδες ζωές που κόστισε στο εξωτερικό, θα κοστίσει στην οικονομία μας πολύ λιγότερο, γιατί ελπίζουμε μπαίνοντας νωρίς σε ένα λοκντάουν να βγούμε νωρίτερα από αυτό, και ότι θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα, όπως για 5 μήνες ήμασταν ανοικτοί, όταν λίγες ευρωπαϊκές χώρες είχαν το προνόμιο να λειτουργεί η οικονομία τους με τα προβλήματα του ιού.

H κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την οργή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τόνισε τα εξής: “Εφεραν-όχι πριν από μήνες ως όφειλαν και τους φωνάζαμε-αλλά απόψε, ναι απόψε, τροπολογία για μόνιμες προσλήψεις στις ΜΕΘ. Είναι πολιτικά εκπρόθεσμοι και απολύτως υπεύθυνοι γι’ αυτές τις τραγικές ολιγωρίες”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Εγκληματική η ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη στην πανδημία”

Για “καθυστέρηση και εγκληματική ευθύνη”, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, με αφορμή την τροπολογία για προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς σε μια τροπολογία καταφέρνει να ξεγυμνώσει όλη την εγκληματική του ανεπάρκεια στην πανδημία. Έξι μήνες η βασική μας κριτική στη κυβέρνηση είναι ότι άνοιξε αλλοπρόσαλλα τον τουρισμό δίχως σχέδιο, αφού δεν επέβαλε πρωτόκολλα για υποχρεωτικό αρνητικό τεστ στις πύλες εισόδου. Και ότι δεν ενισχύει το ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων γιατρών και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Έξι μήνες ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι το πρώτο δε γίνεται και το δεύτερο δε χρειάζεται.Έπρεπε να φτάσουν οι νεκροί τους 700 και τα κρούσματα τα 3.000 τη μέρα για να προχωρήσει στα αυτονόητα και να τα κάνει πράξη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα