Υποκλοπές: Με τις “βόμβες” Δεμίρη σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση 

Υποκλοπές: Με τις “βόμβες” Δεμίρη σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση 
Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης Eurokinissi

Η αντιπολίτευση ζητά να συγκληθεί ξανά η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις ο διοικητής της ΕΥΠ, ενώ η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το απόρρητο 

Η πληροφορία ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δήλωσε “a priori κανείς δεν εξαιρείται”, όταν ρωτήθηκε για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, έπεσε σαν “βόμβα”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι επιβεβαιώνεται πλέον πως παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, με το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ να επαναφέρει το αίτημα για εκ νέου σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πριν συνεδριάσει η Ολομέλεια, ώστε ο κ.Δεμίρης να δώσει εξηγήσεις.

Ούτως ή άλλως όλα τα κόμματα είχαν συνταχθεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να κληθούν σε αυτή και άλλα πρόσωπα- κλειδιά στην υπόθεση των υποκλοπών, όπως ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων και ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Και μετά την ακρόαση Δεμίρη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσαν ταυτόχρονα πυρ κατά της κυβέρνησης, η οποία αμύνεται επικαλούμενη το απόρρητο της συνεδρίασης.

Η σήψη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον πρωθυπουργό να πει δημόσια ποιοι άλλοι πολιτικοί παρακολουθούνται και μετά να παραιτηθεί.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, αλλά και για περίοδο θεσμικής εκτροπής.

Μετά την αρχική αμηχανία, η πρώτη αντίδραση από το γαλάζιο στρατόπεδο ήρθε δια του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις διαρροές και “σουρωτήρι” την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εγκαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παραβίαση του απόρρητου της διαδικασίας.

Στη συνέχεια η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται το απόρρητο της συνεδρίασης για να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα Δεμίρη και να κατασκευάσει ένα “νοσηρό αφήγημα”. Έδειξε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς ως πηγή της διαρροής τον Παύλο Πολάκη, που είναι μέλος της επιτροπής.

Η κυβέρνηση πάντως δε φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει το σχεδιασμό της, επομένως η επόμενη μάχη θα δοθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Εκεί αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά θα δεχθεί πιέσεις από όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σχετικά με το εάν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή άμυνας του Μαξίμου είναι πως δεν είναι εν γνώσει της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού άλλες υποθέσεις όπως αυτή του κ. Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τη Δευτέρα η Ολομέλεια θα ψηφίσει για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική επιτροπή και την Τετάρτη θα συγκληθεί ξανά έτσι κι αλλιώς η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα