Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι – Τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την καραντίνα

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι – Τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την καραντίνα
Έλεγχοι από την Τροχαία για την τήρηση των μέτρων το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 Eurokinissi

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους θα παραβιάζουν την καραντίνα αλλά και αυτούς που θα επιχειρήσουν να βγουν εκτός περιφερειακής ενότητας.

Από σήμερα, Σάββατο, ξεκίνησε και επίσημα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα. Οι κανόνες που θα ισχύουν έχουν καθοριστεί και όσοι τους παραβαίνουν θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα τα οποία έχουν διπλασιαστεί.

Αναλυτικότερα:

Ειδικότερα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στην Αττική προβλέπεται πως 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός ενώ στο εγχείρημα θα συμμετέχουν 2 ελικόπτερα της ΕΛΑΣ αλλά και drone για να ελέγχουν την κατάσταση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο lockdown.

Η εικόνα στην Αττική από το πρωί είναι ήρεμη και δε μοιάζουν σε τίποτα με το κομφούζιο που είδαμε το βράδυ της Παρασκευής όταν και έφυγαν από την Αττική πάνω από 130.000 αυτοκίνητα.

Για την ώρα το Σάββατο, οι άνδρες της Τροχαίας προχωρούν κατά βάση σε συστάσεις. Οι έλεγχοι γίνονται σε 38 σημεία σε όλη την Αθήνα και πρόκειται για μια ημέρα προσαρμογής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τα στοιχεία της Τροχαίας για το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 χθες Παρασκευή έως την ίδια ώρα σήμερα, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών – Λαμίας 34.560.

“Από νωρίς το πρωϊ υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί”, αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα