ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Κόσμος περπατά στην Ερμού

Κυβέρνηση και ειδικοί σε βέρτιγκο, τώρα είναι η ώρα της μέγιστης δικής μας ευθύνης...

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τις παράλογες αποφάσεις της τους τελευταίους μήνες και την ατομική ευθύνη, που είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην "υπευθυνότητα" όσων εισηγούνται.

O πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ

Οι Γερμανοί μαθαίνουν από τα λάθη τους και τα επαναλαμβάνουν με κλειστά μάτια

Η κρίση του κορονοϊού δεν πρέπει να ξεθωριάσει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης από στενόμυαλες λογικές που γεννούν αποφάσεις σαν και αυτή του Ανωτάτου Γερμανικού Δικαστηρίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έλενα Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: Γιατί με μπάναρε το Facebook

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για τον ψηφιακό αποκλεισμό που υπέστη για 30 ημέρες. Σύμφωνα με το Facebook, ο λόγος που αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο. Όμως τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου.

20% ενσυναίσθηση

Η κυρία Παπαευαγγέλου προχώρησε σε μια κυνική ομολογία για τις ΜΕΘ, που δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς αντιδράσεις.

Συνάντηση Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 24 Αυγούστου 2016

Η Ελλάδα σε ρόλο Ισραήλ και η "θεωρία του φόβου της πολιορκίας της Τουρκίας"

Από την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, μέχρι τις συμμαχίες που χτίζει η Αθήνα με χώρες που έχουν αντιπαλότητα ή σύγκρουση συμφερόντων με την Τουρκία, η Άγκυρα έχει σοβαρούς λόγους να ανησυχεί.

Με σεβασμό και λογισμό μπροστά στο προγονικό κλέος και στην Επανάσταση του 1821

Με σεβασμό και λογισμό μπροστά στο προγονικό κλέος και στην Επανάσταση του 1821

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για τις αγκυλώσεις και τα κενά της επίσημης Ιστορίας, αλλά και για την αποδομητική διάθεση ορισμένου αντιλόγου που δεν συμβάλλει στην γόνιμη επανανάγνωση της Ιστορίας.

200 Χρόνια από την Επανάσταση: Με angry face στην ουρά για ΜΕΘ…

200 Χρόνια από την Επανάσταση: Με angry face στην ουρά για ΜΕΘ…

Υποτίθεται θα ήταν ευκαιρία για την εθνική μας ψυχανάλυση. Τελικά, έχουμε πιο επείγοντα πράγματα να ασχοληθούμε: αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, αρνητικό ρεκόρ ιδιωτικού χρέους και τον «πόλεμο της θυμωμένης φατσούλας» στα σόσιαλ των πολιτικών…

Στιγμιότυπο από δωμάτιο νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας

Ένα έγκλημα εν εξελίξει: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ για να μην επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Μοτοπορεία μπροστά στη Βουλή για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα

Η Ελλάδα… εκ των υστέρων

Το «μετά Χριστόν προφήτες», το έχουν επικαλεστεί ουκ ολίγοι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν ότι ήταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προβλεφθεί μια κατάσταση. Είναι όμως έτσι, ή πρέπει να το ξανασκεφτούμε ως κοινωνία;

Δελφίνια έκαναν την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό κόλπο την Τρίτη 7 Απριλίου. EUROKINISSI

Κομμάτια κι αποσπάσματα και μια συγκλονιστική στιγμή στον Κορινθιακό

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει πώς ένα συμβάν στο Λουτράκι μπήκε ανάμεσα στα θέματα του κειμένου, τάραξε την ισορροπία τους και υπενθύμισε που αληθεύει η έννοια της λέξης «συγκλονιστικό»

Ο Άκης Σκέρτσος στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Οι πολίτες θυμώνουν, τα νούμερα πέφτουν, η προπαγάνδα θεριεύει...

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την εμφάνιση του Άκη Σκέρτσου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε το προπαγανδιστικό αφήγημα της κυβέρνησης.

Χορεύοντας στους δρόμους του Παρισιού το 1938

Τα κακά παιδιά

Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος από αυτούς που κοιτάνε τη δουλίτσα τους, που δεν ανακατεύονται, που δεν αντιλέγουν, που δεν μιλούν, που δεν αναπνέουν.

Νομοθετικό μορατόριουμ: Γιατί η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει

Νομοθετικό μορατόριουμ: Γιατί η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει

Οι απόψεις που έχει αλλά και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε δεν επιτρέπουν στο κυβερνητικό σχήμα να «χαλαρώσει» νομοθετικά. Ούτε να δημιουργήσει συνθήκες συναινετικής αντιμετώπισης της πανδημίας

Ενημέρωση συντακτών για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας από το Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Η Εαρινή Σύναξις των Λοιμωξιολόγων

Η απογευματινή ενημέρωση των επόμενων ημερών μοιάζει με ουρανό που θα πέσει στα κεφάλια μας, ενώ πάμε πρόσω ολοταχώς για άνοιγμα με το σημείο επαφής κυβέρνησης-επιστημονικής κοινότητας-κοινωνίας να έχει διαρραγεί εντελώς.

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την ημέρα δράσης ενάντια στον αυταρχισμό (φωτο αρχείου)

Το διαρκές "αντί" της νεολαίας δεν αντιμετωπίζεται με διδακτισμούς και αναθέματα

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για την έντονη αντίθεση των νέων προς τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και προς την αντιπολίτευση, με υλικό την κοινή αίσθηση και μια πρόσφατη έρευνα που την αποτυπώνει.