Άγιος Σάββας: Κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό – Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Άγιος Σάββας: Κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό – Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη
Αντικαρκινικό νοσοκομείο "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" Eurokinissi

Μεγάλη είναι η ανησυχία στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς λόγω κορονοϊού έκλεισε η πτέρυγα Γ1. Στο κόκκινο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο ογκολογικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, καθώς έχουν επιβεβαιώθει 11 κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλευόμενοι.

Την ίδια στιγμή, έχουν πραγματοποιηθεί 17 τεστ (10 σε νοσηλευόμενους, 6 σε γιατρούς και 1 σε έναν νοσηλευτή). Τα αποτελέσματα ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στη πτέρυγα Γ1 θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 6 άτομα μόνο την Τρίτη (20/10), οι τρεις από οποίους είναι ασθενείς.

Η πτέρυγα του νοσοκομείου έχει κλείσει για απολύμανση, ενώ γίνονται ήδη εκτεταμένες ιχνηλατήσεις.


Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η περιοχή με την πιο ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ενώ στα 181 κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην πόλη, δεν περιλαμβάνεται η ιχνηλάτηση των επαφών.

Κρούσματα βρέθηκαν στα ΤΕΦΑΑ της πόλης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω πως φοιτητές της σχολής εργάζονταν σε γυμναστήρια της πόλης.

Παράλληλα, αυξάνονται τα κρούσματα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ κρούσματα βρέθηκαν σε εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο και σε ιερέα της περιοχής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα