Κορονοϊός: 100 νεκροί από την πανδημία τον Σεπτέμβριο

Κορονοϊός: 100 νεκροί από την πανδημία τον Σεπτέμβριο
Γυναίκα με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τις πρώτες 24 ημέρες του Σεπτεμβρίου οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 100. Σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα "Αυτοπροστασία ή καραντίνα".

Μόλις σε 24 μέρες έχουν καταγραφεί 100 θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ εκατοντάδες νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη, σημειώθηκαν 9 θάνατοι από κορονοϊό. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που σημειώνεται τόσο μεγάλος αριθμός θανάτων σε μόλις μια μέρα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας σε 366 ανθρώπους. Εξ’ αυτών οι 100 έχουν χάσει τη ζωή τους τις πρώτες 24 ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού του ιού χωρίς την λήψη νέων μέτρων αλλά με αυστηρή εφαρμογή των όσων ήδη ισχύουν και τοπικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Την ίδια στιγμή, έθεσε το δίλημμα “αυτοπροστασία ή καραντίνα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 342 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα