Επικοινωνία Ευρωπαίων ηγετών για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Επικοινωνία Ευρωπαίων ηγετών για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν AP

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της ΕΕ συζήτησαν το θέμα. Την ίδια ώρα η Ισπανία ζητά "συντονισμένη" απάντηση από την ΕΕ για τις πτήσεις με τη Βρετανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησαν σήμερα για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν το θέμα, την ώρα που η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ισπανία ζητά “συντονισμένη” απάντηση για τις πτήσεις με τη Βρετανία

Η Ισπανία ζήτησε από τις Βρυξέλλες μια “συντονισμένη” απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία, μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

«Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσω του συντονισμού αποφεύγοντας μονομερή μέτρα», επισημαίνει η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου κι ενώ η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν ξεχωριστά ότι αναστέλλουν τις πτήσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα