Κορονοϊός – Γαλλία: Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα

Κορονοϊός – Γαλλία: Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα
Εικόνα από το Παρίσι 2021 Lewis Joly/AP

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα στη Γαλλία παρουσίασαν αύξηση. Επαναφορά πιο αυστηρών μέτρων σκέφτονται οι αρχές.

Ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη Γαλλία σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα αυξήθηκε για τρίτη συνεχή ημέρα, με το υπουργείο Υγείας να αναφέρει 22.371 νέα κρούσματα το Σάββατο (20/02), σε σχέση με 21.231 το περασμένο Σάββατο.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε περαιτέρω κατά 163 για να ανέλθει σε 19.217, μετά τη σχεδόν συνεχή πτώση του κατά το πρώτο ήμισυ του μήνα.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν επίσης 183 θανάτους από κορονοϊό στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, σε σχέση με 571 την προηγούμενη μέρα όταν η καταμέτρηση περιλάμβανε στοιχεία για θανάτους αρκετών ημερών και στους οίκους ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε νωρίτερα ότι η τάση των στοιχείων τις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή και η Γαλλία ενδέχεται να αποφασίσει να ενισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή να αποκλείσει μερικώς περιοχές όπου ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα, κυρίως στην ακτή της Μεσογείου εντός και περιμετρικά της Νίκαιας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα