Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται στην Μπούτσα – Πτώματα στους δρόμους, οδύνη και καταστροφή

Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται στην Μπούτσα – Πτώματα στους δρόμους, οδύνη και καταστροφή
Οδύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο κατοίκου της πόλης Μπούτσα AP Photo/Vadim Ghirda

"Κρανίου τόπος" η πόλη Μπούτσα έξω από το Κίεβο. Οι ρώσοι στρατιώτες άφησαν πίσω τους εικόνες φρίκης και καταστροφής, με δεκάδες νεκρούς να κείτονται στους δρόμους. "Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν", καταγγέλλει ο δήμαρχος - Σκληρές εικόνες.

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία αποτυπώνεται στην πόλη Μπούτσα, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου και την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται πως ανακατέλαβαν.

Η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο έχει αφήσει πίσω της καμένα τανκ και στρατιωτικά οχήματα, διασκορπισμένα πτώματα πολιτών στους δρόμους και εικόνες καταστροφής και θανάτου.

Τα πτώματα, κυρίως ανδρών, είναι διάσπαρτα σε πολλές εκατοντάδες μέτρα, χωρίς να είναι δυνατό να διαπιστωθεί άμεσα η αιτία του θανάτου τους, αλλά αρκετά φέρουν τραύμα στο κεφάλι.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν, σκοτώθηκαν, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ανατόλι Φεντορούκ, ο δήμαρχος της πόλης Μπούτσα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άλλα 280 πτώματα είχαν θαφτεί σε ομαδικούς τάφους στην πόλη.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι κάτοικοι της πόλης, καταγγέλλουν εκτελέσεις αμάχων από τους ρώσους στρατιώτες, αναφέροντας πως πυροβολούσαν απλούς πολίτες της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους νεκρούς άνδρες έχουν δεμένα τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους με ένα κομμάτι λευκό ύφασμα, γεγονός που υποδεικνύει ότι πρόκειται για εκτελέσεις.

Ο δήμαρχος της πόλης, πρόσθεσε: «Τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους με λευκά “πανιά αμάχων”. Τους πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους».

«Ήταν άνθρωποι που απλώς περπατούσαν και τους πυροβολούσαν χωρίς κανέναν λόγο. Μπαμ…Στην άλλη γειτονιά, τη Στελκόβα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Πυροβολούσαν χωρίς να ρωτήσουν», δήλωσε ένας από τους κατοίκους.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει ένα αυτοκίνητο να κινείται στους δρόμους της πόλης και πτώματα να βρίσκονται πεσμένα στο έδαφος.

Υπάρχουν πτώματα σε όλη την πόλη, μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό, σε δρόμους, σε πεζοδρόμια, πλάι σε καμένα αυτοκίνητα και σε αυλές σπιτιών.

Το δέρμα στα πρόσωπα τους με κηρώδη μορφή, υποδηλώνοντας ότι τα πτώματα ήταν εκεί για τουλάχιστον αρκετές ημέρες.

Δημοσιογράφοι από το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν πως είδαν τουλάχιστον 20 πτώματα, όλα με πολιτικά ρούχα, σκορπισμένα σε έναν μόνο δρόμο της Μπούτσα.

Τα 16 από τα πτώματα που βρέθηκαν σε αυτόν τον δρόμο βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο ή στην άκρη του. Τα τρία ήταν στη μέση του δρόμου και άλλο ένα στην αυλή ενός σπιτιού. Ένα ανοιχτό ουκρανικό διαβατήριο βρισκόταν στο έδαφος, δίπλα σε έναν άνδρα που βρέθηκε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με ένα κομμάτι άσπρο ύφασμα.

Όλοι οι άνδρες φορούσαν χειμωνιάτικα παλτά ή ζακέτες, παντελόνι τζιν ή φόρμα και αθλητικά παπούτσια ή μπότες. Δύο κείτονταν δίπλα σε μηχανάκια, ένας δίπλα σε ένα αυτοκίνητο. Κάποιοι ήταν ξαπλωμένοι ανάσκελα, άλλοι μπρούμυτα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία κατηγόρησαν αργότερα σήμερα την Ρωσία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμων και θηριωδιών στη Μπούτσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης Μπούτσα AP Photo/Vadim Ghirda

Πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης Μπούτσα AP Photo/Vadim Ghirda

Πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης Μπούτσα AP Photo/Vadim Ghirda

Πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης Μπούτσα AP Photo/Rodrigo Abd

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα