Πειρατεία στο Τόνγκο: Έκκληση του πατέρα του Έλληνα ομήρου – “Ο γιος μου έχει πρόβλημα υγείας”

Πειρατεία στο Τόνγκο: Έκκληση του πατέρα του Έλληνα ομήρου – “Ο γιος μου έχει πρόβλημα υγείας”
Το πλοίο στο οποίο εισέβαλαν πειρατές Willem Oldenburg

Δεύτερη μέρα που συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής 4 ναυτικών στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο, από πειρατές. "Ο γιος μου έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να παίρνει 3 χάπια την ημέρα", δηλώνει ο πατέρας του Έλληνα απαχθέντα.

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων ναυτικών, μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle, που απήχθησαν από πειρατές το μεσημέρι της Δευτέρας, στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ έχει παρέλθει ήδη ένα 24ωρο από την απαγωγή.

Ανάμεσα στους τέσσερις που απήχθησαν βρίσκεται και ένας 20χρονος Έλληνας δόκιμος , ο οποίος στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2020 θα επέστρεφε και πάλι στη σχολή του όπου θα συνέχιζε τις σπουδές του.

Αυτό ήταν το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι με την ίδια εταιρεία αλλά με διαφορετικό πλοίο. Στο τάνκερ βρισκόταν εδώ και ένα μήνα και δέκα ημέρες.

Δήλωση του πατέρα του δόκιμου

“Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μία χαρά, μιλάγαμε στο skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, όχι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε ευθύνη πάνω τους. Πιστεύω πως θα έχει καλή κατάληξη.

Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια και αυτά πρέπει να τα λαμβάνει καθημερινά. Τα έχει πάντα μαζί του.

Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί.

Πήραν τα παιδιά και δεν ξέρουμε πού τα πηγαίνουν, ούτε αν είναι καλά στην υγεία τους”.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν από ανάλογες περιπτώσεις, μπορεί να περάσουν δυο ή ακόμη και τρεις μέρες πριν οι απαγωγείς επικοινωνήσουν με την πλοιοκτήτρια εταιρία προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή, αυτή της δυτικής Αφρικής, θεωρείται από τους πλοιοκτήτες το πλέον επικίνδυνο κομμάτι για τυχόν περιστατικά πειρατείας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα