Σχολεία: Τα τεράστια κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση καθιστούν επιτακτική την ενισχυτική διδασκαλία

Σχολεία: Τα τεράστια κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση καθιστούν επιτακτική την ενισχυτική διδασκαλία
INTIME NEWS

Οι πολλοί μήνες της προβληματικής τηλεκπαίδευσης έχουν αφήσει τεράστια μαθησιακά κενά στους μαθητές. Αρχίζουν, καθυστερημένα, τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δεν είναι λίγα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που σκοπεύουν να αρχίσουν μέσα στο μήνα που διανύουμε τα προγράμματα ενισχυτικής διαδικασίας.

Είναι άλλωστε συνήθης πρακτική αυτά να αρχίζουν μέσα στο Νοέμβριο αφού πρώτα έχουν διαπιστωθεί τα όποια μαθησιακά κενά των μαθητών.

Εφέτος όμως, η ανάγκη για μαθήματα στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας (για δημόσιο φροντιστήριο με λίγα λόγια) κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Και αυτό γιατί οι διδάσκοντες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας έχουν διαπιστώσει ότι οι μαθητές τους έχουν τρομερά μαθησιακά κενά.

Από που προκύπτουν όμως αυτά τα κενά; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Από τη διαιδικασία της τηλεκπαίεδευσης η οποία δεν εξασφάλιζε την καλύτερη δυνατή μετάδοση της γνώσης εκ φύσεως αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία παρουσίασε πολλά προβλήματα, τεχνικά και εκπαιδευτικά.

Τα μαθησιακά κενά, όπως τόνισαν εκπαιδευτικές πηγές στο NEWS 24/7, παρατηρούνται σε όλα τα μαθήματα, και στα θεωρητικά και στα πρακτικά. Τα έχουν επίσης διαπιστώσει και πολλοί γονείς οι οποίοι έχουν εκφράσει και τα σχετικά παράπονα στα κατά τόπους σχολεία.

Πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια είναι τα προγράμματα της ενισχυτικής διδασκαλίας να αρχίζουν κατά την έναρξη της σχολικής σεζόν έτσι ώστε να μην χάνονται δύο τρεις πολύτιμοι μήνες. Ομως, για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, χρειάζονται έγκαιρες ενισχύσεις στο διδακτικό προσωπικό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ακόμα και έτσι πάντως, κάτω από δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, οι κατασυκοφαντημένοι Ελληνες εκπαιδευτικοί επιχειρούν τις απογευματινές ώρες να καλύψουν τα κενά των μαθητών και να προσφέρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο και μία πολυτιμότατη υπηρεσία στη μέση λαϊκή οικογένεια: Να τις γλιτώσουν από τη μέγγενη των εξόδων για φροντιστήριο και ιδιαίτερα μαθήματα.

Περαιτέρω προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για την ενισχυτική διδασκαλία δεν προβλέπονται. Οι ανάγκες θα καλυφθούν από αναπληρωτές και εκπαιδευτικούς που θα κάνουν απογευματινές υπερωρίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version