ΣΠΑΠ: Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται απο τις σημερινές επιλογές μας

ΣΠΑΠ: Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται απο τις σημερινές επιλογές μας

Το κοινωνικό μήνυμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού για την αναδάσωση και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς της τελευταίας πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη.

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, που διανύουμε και που ξεκίνησε το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού (ΣΠΑΠ), υπενθυμίζει πως ειδικά φέτος, λόγω της κλιματικής αλλαγής – κρίσης αλλά και της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε κυρίως την Βορειανατολική Αττική, βασική προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να είναι η πρόληψη και η εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους από πυρκαγιές, σε όλες τις δασικές, αστικές και περιαστικές εκτάσεις σε ολόκληρη την Αττική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίμωση του ΣΠΑΠ, “η συμβολή όλων μας στην πρόληψη πρέπει ιδιαίτερα φέτος να είναι καταλυτική. Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη δράση ή αμέλεια. Τραγικό παράδειγμα η τελευταία πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Έχοντας βιώσει δύσκολες στιγμές, στις μάχες στα πύρινα μέτωπα, ο Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, αποφασίσαμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, με πρωταγωνιστές ένα αγόρι και τον πατέρα του, καθώς ανακαλύπτουν και φροντίζουν το «χρώμα του μέλλοντος».

Με αναφορές στην αναδάσωση, στην αναζωογόνηση της φύσης και στην προστασία του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, το τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα του ΣΠΑΠ υπογραμμίζει την καθοριστική σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών”.

“Την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανείς προκλήσεις, όσον αφορά στο περιβάλλον και στο κλίμα, ο ΣΠΑΠ μας υπενθυμίζει πως το μέλλον μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε σήμερα!” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα