Τσίπρας: “Στην Ελλάδα της Δεξιάς αν είσαι άνεργος φταις”

Τσίπρας: “Στην Ελλάδα της Δεξιάς αν είσαι άνεργος φταις”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή Eurokinissi

Φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τοποθέτηση του Κώστα Κυρανάκη τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε.

Αν και δεν τον κατονόμασε, ο Αλέξης Τσίπρας “πιάστηκε” από ατάκα του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη για να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής, μιλώντας σε τηλεοπτικό πάνελ, είπε ότι οι άνεργοι θα μπορούσαν να ψάχνουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά για δουλειά για να συγγράφουν καλύτερα το βιογραφικό τους, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα social media.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω του facebook, τόνισε: “Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας. Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.

Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία.

Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.

Αν είσαι άνεργος φταις.

Αν είσαι μαθήτρια φταις.

Αν είσαι εργαζόμενη φταις.

Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού”.

Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας. Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη…

Δημοσιεύτηκε από
Alexis Tsipras στις 
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Από την πλευρά του ο βουλευτής απάντησε τα εξής: «Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιά. Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα. Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας.

Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα. Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα