Μόσλεϊ: “Ένοχος ο Μπριατόρε”

Ο Μόσλεϊ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Μπριατόρε, αλλά επιμένει πως ο Ιταλός είναι ένοχος
- 07 Ιανουαρίου 2010 18:33
Ο πρώην πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ χαρακτήρισε την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου να αθωώσει τον Φλάβιο Μπριατόρε ως σοβαρά εσφαλμένη.
Την Πέμπτη η έφεση του Ιταλού και του Πατ Σίμοντς έγινε δεκτή από το συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρόεδρου Μαξ Μόσλεϊ.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της FIA πιστεύει πως ακόμα υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ώστε να αλλάξει η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου.
“Θυμηθείτε, το δικαστήριο δεν βρήκε ότι ο Μπριατόρε δεν ήταν ένοχος”, είπε χαρακτηριστικά ο Μόσλεϊ στην “Daily Telegraph” και συνέχισε λέγοντας:
“Απλά, δεν τους άρεσε η διαδικασία που χρησιμοποιήσαμε. Πρόκειται για μια προδικαστική απόφαση. Νομίζω ότι η FIA πρέπει να καταθέσει αίτηση αναιρέσεως της απόφασης, επειδή υπάρχουν ελλείψεις σε πολλούς τομείς. Των οποίων οι πτυχές είναι εξαιρετικά απλές. Ο Σίμοντς εγγράφως παραδέχτηκε ότι είναι ένοχος. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζουμε τη διαδικασία και όχι την ουσία”.
Μέρος της ετυμηγορίας του δικαστηρίου υποστήριζε ότι ο Μόσλεϊ έπραξε προκειμένου, ορμώμενος της κόντρας του με τον Μπριατόρε. Ωστόσο, ο ίδιος διαφωνεί εξηγώντας ότι
“η κόντρα είναι ένα κατασκεύασμα προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πλευρά του Μπριατόρε”.
“Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητους διαχειριστές, με την εποπτεία των εξωτερικών δικηγόρων. Εγώ ασχολήθηκα μόνο στο παγκόσμιο συμβούλιο. Έτσι, η άποψή μου γι’ αυτόν ήταν απόλυτα ανόητη. Όπως είχα με όλες τις ομάδες, έτσι και με αυτόν είχαμε ένα φιλικό δείπνο στο Μονακό”.
Επίσης ο Μόσλεϊ δήλωσε ότι αναμένει την επίθεση του Μπριατόρε προς τον Πικέ, μέσω της νομικής οδού, όμως, τον συμβουλεύει να μην πράξει αλλαζωνικά.