“Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”: Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

“Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”: Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα ΑMFIONIA - ATHENS SYMPHONIC & JAZZ BANDS FESTIVAL τραγουδά στα ελλληνικά το θρυλικό το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», των Μίκη Θεοδωράκη - Οδυσσέα Ελύτη.

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα ΑMFIONIA – ATHENS SYMPHONIC & JAZZ BANDS FESTIVAL, απευθύνει για μία ακόμη φορά μια χειρονομία ελπίδας και περηφάνιας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που φέτος γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821! Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», των Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη.

Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα και ο απανταχού Ελληνισμός θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου, τη μεγαλύτερη επέτειο στην εθνική του ιστορία και ένα από τα κορυφαία διεθνή και επαναστατικά γεγονότα, τον Αγώνα για Ανεξαρτησία που ξεκίνησε το 1821. Η συνακόλουθη ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους υπήρξε γεγονός μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, αφού οι Έλληνες ήταν το πρώτο έθνος που πολέμησε και πέτυχε την ανεξαρτησία του στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι, με την Επανάσταση του 1821 η Ελλάδα μπαίνει στην οικογένεια των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών και γίνεται πρότυπο ελπίδας και για άλλους καταπιεσμένους λαούς.

Ο αγώνας του 1821 ήταν αγώνας για την Ελευθερία, αγώνας για την εξασφάλιση των πολύτιμων ανθρώπινων δικαιωμάτων της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας, αγώνας που εξέφραζε την καθολική πίστη του ελληνικού λαού σε οικουμενικά ιδανικά. Ο Έλληνας ποτέ δεν παραδέχθηκε τον αφανισμό της χώρας του, δεν λησμόνησε το παρελθόν της φυλής του η οποία έφερε στο προσκήνιο της ιστορίας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα