ΗΠΑ-Ρωσία: “Μην κλείσετε την πρεσβεία σας στην Ουάσιγκτον”, λέει στη Μόσχα ο αμερικανός πρεσβευτής

ΗΠΑ-Ρωσία: “Μην κλείσετε την πρεσβεία σας στην Ουάσιγκτον”, λέει στη Μόσχα ο αμερικανός πρεσβευτής
Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ AP

Ο Αμερικανός πρεσβευής των ΗΠΑ στη Μόσχα κάλεσε τη Ρωσία να μην προχωρήσει σε κλείσιμο της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον.

Η Ρωσία δεν θα πρέπει να κλείσει την αμερικανική πρεσβεία παρά την κρίση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία επειδή οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο θα πρέπει να συνεχίσουν να συνομιλούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει την εισβολή στην Ουκρανία σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας του: μια επανάσταση ενάντια στην ηγεμονία των ΗΠΑ, που σύμφωνα με τον Πούτιν έχουν ταπεινώσει τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Η Ουκρανία -και οι υποστηρικτές της στη Δύση- λέει ότι μάχεται για την επιβίωσή της απέναντι στη ριψοκίνδυνη, αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή εδαφών, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσότερων από δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει μετατρέψει σε άγονη γη τεράστιες εκτάσεις της χώρας.

Σε μια σαφή απόπειρα να στείλει μήνυμα προς το Κρεμλίνο, ο Τζον Σ.Σάλιβαν, ο αμερικανός πρεσβευτής που διορίστηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα δεν θα πρέπει να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Πρέπει να διατηρήσουμε τη δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας”, είπε ο Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο TASS.

Ο Σάλιβαν προειδοποίησε κατά της απομάκρυνσης των έργων του Λέοντα Τολστόι από τα ράφια των δυτικών βιβλιοθηκών και κατά της άρνησης να παίζεται η μουσική του Πιότρ Τσαϊκόφσκι.

Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το TASS στα ρωσικά και μεταφράστηκαν στα αγγλικά από το Reuters.

Παρά τις κρίσεις, τα σκάνδαλα με τους κατασκόπους και την ριψοκίνδυνη διπλωματία του Ψυχρού Πολέμου, οι σχέσεις ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον δεν διακόπηκαν ποτέ από τότε που οι ΗΠΑ απέκτησαν δεσμούς με την Σοβιετική Ένωση το 1933.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα