Τραμπ: Η καμπάνια του συγκέντρωσε 4 εκατ. δολάρια σ’ ένα 24ωρο μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του

Τραμπ: Η καμπάνια του συγκέντρωσε 4 εκατ. δολάρια σ’ ένα 24ωρο μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Οι πρόσφατες πολύ σοβαρές νομικές περιπέτειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ όχι μόνο δεν πτοούν τους οπαδούς του αλλά τους προτρέπουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο οικονομικά τον πρώην πρόεδρο.

Oι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η πρόσφατη σύλληψή του του κάνουν πολύ καλό στην… τσέπη.

Παράδοξο; Καθόλου! Δεν μιλάμε φυσικά για την προσωπική περιουσία του πρώην προέδρου που έτσι και αλλιώς είναι τεράστια αλλά για τα χρήματα που συγκεντρώνει (όπως προβλέπεται από τον αμερικανικό νόμο) για να στηρίξει τη νέα υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεμπουπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η καμπάνια του Τραμπ είναι 18,8 εκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να εντοπίσει κανείς το ρυθμό εισροής ρευστού μετά την απόδοση κατηγοριών στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico, από την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 30 Μαρτίου έμπαιναν κατά μέσο όρο 168.000 δολάρια την ημέρα. Στις 24 ώρες που ακολούθησαν όμως, μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου εναντίον του μπήκαν 4.000.000 δολάρια!

Εχει, επίσης, τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το 1/4 των πολιτών που συνεισφέρουν τον οβολόν τους δίνουν για πρώτη φορά χρήματα στον Τραμπ, δεν το είχαν πράξει ούτε στην προεκλογική εκστρατρεία του 2016 ούτε και σ’ αυτήν του 2020.

Τα περισσότερα χρήματα συγκεντρώνονται από δωρεές που δεν ξεπερνούν τα 200 δολάρια ενώ για την περίοδο μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών που τον βαρύνουν συγκεντρώθηκαν 312.000 δωρεές με μέση συνεισφορά τα 49 δολάρια.

Κοντολογίς, άνθρωποι που δεν έχουν να διαθέσουν πολλά χρήματα, άνθρωποι του μόχθου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βοηθήσουν τον κατηγορούμενο, πλέον, πρόεδρο στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα