Μητσοτάκης: “Θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα”

Μητσοτάκης: “Θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Για τον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και το click away μίλησαν ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή τους.

«Η επιδημιολογική εικόνα είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, παρά ταύτα είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή τους την οποία ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια. Και πιστεύω ότι η παρότρυνση πρέπει να είναι ότι αυτές τις γιορτές πρέπει να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις παροτρύνσεις των ειδικών διότι αυτή τη στιγμή εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας» πρόσθεσε.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Κατερίνας Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επίσης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εικόνα της αγοράς και είπε ότι ο καινοτόμος θεσμός της παράδοσης εκτός «clik away» έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά και έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα και δίνει μια ανάσα σε όλα τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιπλέον αναφέρθηκε στο σχέδιο για τον εμβολιασμό των πολιτών σημειώνοντας ότι «εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Στις 27 Δεκεμβρίου». Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν μια περιπετειώδης χρονιά. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα