Το αλκοόλ έκανε ματ

Ένας κορυφαίος Γάλλος σκακιστής εμφανίστηκε μεθυσμένος σε τουρνουά και άντεξε μόλις 11 κινήσεις πριν καταρρεύσει
- 07 Σεπτεμβρίου 2009 11:04
Ένας κορυφαίος Γάλλος σκακιστής εμφανίστηκε μεθυσμένος σε τουρνουά και άντεξε μόλις 11 κινήσεις πριν καταρρεύσει.
Ο Vladislav Tkachiev έφτασε την Πέμπτη στην Καλκούτα για να αντιμετωπίσει τον Ινδό αντίπαλό του Praveen Kumar, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί μόνο αν έβαζαν στοίχημα ποιος θα πιει περισσότερα σφηνάκια.
Ο Γάλλος, ήταν σε άθλια κατάσταση, τρέκλιζε και μόλις που μπορούσε να κάτσει στην καρέκλα. Ξεκίνησε την παρτίδα, αλλά σύντομα αποκοιμήθηκε πάνω στο τραπέζι με αποτέλεσμα να χάσει για “τεχνικούς λόγους”, καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις κινήσεις του μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ινδικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες, του νο 58 της παγκόσμιας κατάταξης να κοιμάται με τους διοργανωτές του τουρνουά να προσπαθούν μάταια να τον ξυπνήσουν.
Ο παίκτης δέχθηκε τις αυστηρές συστάσεις των διοργανωτών, αλλά του επέτρεψαν να λάβει μέρος στο υπόλοιπο του διαγωνισμού.
(Πηγή: Reuters)