Ευλογιά των πιθήκων: Υπό διερεύνηση άλλα δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Υπό διερεύνηση άλλα δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα
istockphoto

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές Αρχές μετά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με καθηγήτρια μικροβιολογίας του ΑΠΘ εξετάζονται άλλα δύο δείγματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αλλά δύο δείγματα εξετάζονται για ευλογιά των πιθήκων, όπως ανέφερε η καθηγήτρια μικροβιολογίας στο ΑΠΘ Άννα Παππά. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Παππά είπε πως σήμερα «εξετάζεται άλλο ένα περιστατικό κι ένα στην Αθήνα».

Ανέφερε ότι μεταξύ πέντε δειγμάτων βρέθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ «ως ύποπτα εξετάζονται καθημερινά περιστατικά εμπύρετα και με δερματικές βλάβες εκ των οποίων ανιχνεύτηκε και ανεμοβλογιά».

Ευλογιά των Πιθήκων: Όσα χρειάζεται να ξέρετε

«Κάποια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτά. Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση για να ελέγξουμε τη διασπορά» είπε η κ. Παπά και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων οι ασθενείς έχουν εμφανή σημάδιαμ σε αντίθεση με τα ασυμπτωματικά κρούσματα κορονοϊού.

Σε ερώτηση για το «πόσο κινδυνεύει κάποιος αν κάθεται δίπλα σε ασθενή σε αεροπλάνο», η κυρία Παππά απάντησε ότι «κίνδυνος υπάρχει μόνο αν υπάρχει κάποια αμυχή που έρθει σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια». «Δεν είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί ακόμα και δίπλα μας να κάθεται κάποιος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα