Μητσοτάκης για πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε

Μητσοτάκης για πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

“Γιατί δεν ζήτησε ο Τσίπρας να βγω και από το Μαξίμου;” διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχιστεί η επιδότηση στην ενέργεια, δήλωσε

“Εάν με εμπιστευτούν οι πολίτες στις εκλογές, δεσμεύομαι ότι θα συνεχιστεί το πλαίσιο στήριξης στην ενέργεια”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Εκτίμησε πάντως ότι οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος θα πέσουν και θα βοηθήσουν ώστε το κράτος να δίνει μικρότερες επιδοτήσεις.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι “έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό” και επέμεινε ότι η μείωση έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ δεν φτάνουν στον καταναλωτή και δε συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ στερούν πόρους από τα δημόσια ταμεία.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη και τα Χριστούγεννα του 2023.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τη διαφορετική προσέγγιση που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα. “Εχουμε ένα ποτήρι νερό. Εγώ θέλω να το βλέπω μισογεμάτο. Ο κ. Τσίπρας το βλέπει τελείως άδειο“, σχολίασε. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά υποστήριξε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει όπως σημείωσε την “εικόνα μίας Ελλάδας κατάμαυρης.”

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ενοίκια, αλλά σχολίασε ότι ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, προαναγγέλοντας όχι μόνο διπλασιασμό των δικαιούχων, αλλά και μικρή αύξηση των ορίων, όχι όμως μεγάλη γιατί στόχος είναι να αξιοποιηθούν παλαιότερα σπίτια.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ όμως και για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποίησε για να μεταβεί στην Κεφαλονιά για προεκλογική περιοδεία.

Γιατί δεν ζήτησε ο κ.Τσίπρας να βγω και από το Μαξίμου; Είμαι πρωθυπουργός. Χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όταν δεν έχω άλλο τρόπο να μετακινηθώ και όταν μπορώ να μετακινηθώ με αυτοκίνητο το κάνω. Και ο κ.Τσίπρας χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και καλά έκανε. Αν πρέπει να κάνεις μία μετακίνηση, γιατί δεν είμαστε μόνο υποψήφιοι έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε. Το επόμενο που θα πει είναι να βγω από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί το χρησιμοποιώ ως κάδρο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “η επόμενη ημέρα της απλής αναλογικής είναι πολύ δύσκολο να δώσει ουσιαστικά κυβέρνηση”, προαναγγέλοντας έτσι ότι δεν θα επιδιώξει συνεργασίες μετά την 21η Μαϊου. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ότι “έχει προσωπική εμμονή μαζί μου” και τόνισε “δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός”.

Έκανε μάλιστα μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δήλωση: “΄’Εχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη. Δεν θέλει αλλαγή του άρθρου 16, δεν συμφωνεί με την αξιολόγηση”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μονοκομματική με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αλλά επανέλαβε ότι δεν πρέπει να είναι μονοχρωματική. Και έσπευσε να διευκρινίσει προς αποφυγήν… σεναρίων ότι δεν εννοεί πως θα πάρει βουλευτές από άλλα κόμματα, αλλά ότι θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση και πρόσωπα πέραν του κομματικού πυρήνα της ΝΔ.

Δήλωσε εξάλλου: “Δεν πρόκειται να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης που δε θα στηρίζεται σε εκλεγμένους με τη ΝΔ βουλευτές, ούτε ψήφο ανοχής”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει μία συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει “ένας αχταρμάς”.

Απάντησε επίσης στον κ.Τσίπρα που νωρίτερα υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ο αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, αλλά να ελέγξει τι γίνεται στη δεξιά πολυκατοικία. “Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στεναχώρια τους για το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές”, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα