Γκρέτα Τούνμπεργκ για Ντέιβιντ Άτενμπορο: “Σε ό,τι λέει συμφωνείς μαζί του”

Γκρέτα Τούνμπεργκ για Ντέιβιντ Άτενμπορο: “Σε ό,τι λέει συμφωνείς μαζί του”
Greta Thunberg AP

Τον θαυμασμό της για τον υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος, Ντέιβιντ Άτενμπορο, εξέφρασε η Γκρέτα Τούνμπεργκ. "Τρέφω πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του", σημείωσε η 18χρονη.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μίλησε για την «απερίγραπτη» συνάντησή της με τον βετεράνο φυσιοδίφη και υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος, Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο, ο οποίος εμφανίζεται στο αποτελούμενο από τρία μέρη ντοκιμαντέρ της στο BBC «A Year to Change the World».

«Σε οτιδήποτε λέει, συμφωνείς βασικά μαζί του» λέει η 18χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα σε συνέντευξή της στο Radio 1. «Τρέφω πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του. Έχει κάνει τόσα πολλά στη ζωή του, έχει τόσες πολλές ιστορίες για να μοιραστεί» υπογραμμίζει.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εκφράζει τον θαυμασμό της για τον Ντέιβιντ Άτενμπορο για τις συνεχείς προσπάθειές του για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχε σε εκστρατείες μαζί με τις Μπίλι Άιλις και Μπιορκ.

«Ίσως το στοιχείο που θαυμάζω περισσότερο σε εκείνον είναι ότι παρ’ όλο που μπορεί να είναι σε μια ορισμένη ηλικία, διατηρεί το μυαλό του πολύ ανοιχτό και έχει αρχίσει να μιλάει πιο δυνατά» προσθέτει.

«Άρχισε πραγματικά να μιλάει περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν και νομίζω ότι είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν εκείνον».

Το ντοκιμαντέρ «A Year to Change the World», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφει λεπτομερώς την αρχή της σχολικής αποχής της Γκρέτα Τούνμπεργκ και τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα και την ακολουθεί στο ταξίδι της από την Ευρώπη στην Αμερική με πλοίο και τις στάσεις που έκανε για να εξετάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσφατα, προέτρεψε επίσης κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους ανάπτυξης εμβολίων να καταπολεμήσουν την παγκόσμια ανισότητα στους εμβολιασμούς, καθώς οι πλουσιότερες χώρες αγόρασαν την πλειονότητα των δόσεων, αφήνοντας τις φτωχότερες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση. «Είναι απολύτως ανήθικο οι πλούσιες χώρες να εμβολιάζουν τώρα νέους και υγιείς ανθρώπους, εάν αυτό συμβαίνει εις βάρος ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και εργάζονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας σε φτωχότερες χώρες» είπε στη διάρκεια ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμά της είχε ήδη δωρίσει 100.000 ευρώ στο Ίδρυμα του ΠΟΥ, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση εμβολίων κατά της Covid-19 σε χώρες, στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα