Συνεργασία ελληνικών και αλβανικών επιμελητηρίων

default image

Το ενδιαφέρον τους για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και της Ένωσης Αλβανικών Επιμελητηρίων εξεδήλωσαν οι πρόεδροι  κύριοι Κασιμάτης και Ilir Zhilla σε επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Ο κύριος Zhilla ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΕΕ για την οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της χώρας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ψήφιση του νέου επιμελητηριακού νομοθετικού πλαισίου. Εξέφρασε την επιθυμία για στενότερη συνεργασία με την ΚΕΕ και για τη δημιουργία αμοιβαίων επιχειρηματικών αποστολών.

Από την πλευρά του, ο κύριος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ρόλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου του Ευρωεπιμελητηρίου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις του, καθώς επίσης και για τις δράσεις όλων των σχετικών οργανισμών που ενδιαφέρουν την αλβανική επιχειρηματική κοινότητα (ABC, ASCAME). Επιπρόσθετα, έγινε ειδική αναφορά και σε ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα.

Τέλος, απάντησε θετικά στην πρόταση του κύριου Zhilla σχετικά με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου στην Ένωση Αλβανικών Επιμελητηρίων, ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος αποκλειστικά με τη διεκπεραίωση ζητημάτων μεταξύ των δύο πλευρών.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα