Κοτζιάς: Θυμίζει ποιοι από τη ΝΔ μιλούσαν για “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών

Κοτζιάς: Θυμίζει ποιοι από τη ΝΔ μιλούσαν για “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Νίκος Κοτζιάς στις Πρέσπες, την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας AP

Ο Νίκος Κοτζιάς χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής θυμίζει ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για "προδοσία" μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αναλυτική του ανάρτηση στο Facebook, ο Νίκος Κοτζιάς ξιφουλκεί εναντίον της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την για υποκρισία στη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην ΥΠΕΞ ανασύρει συγκεκριμένα αποσπάσματα ομιλιών από τα πρακτικά της Βουλής.

Αναλυτικά:

Προδοσία –υποκρισία – διγλωσσία

To ένα μετά το άλλο στέλεχος της ΝΔ «την κάνει γυριστή» ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή την πιρουέτα την συνοδεύουν με τη δήλωση ότι ουδέποτε «είπαν τον ΣΥΡΙΖΑ προδότες». Μάλιστα, ορισμένοι αδιάβαστοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ τους λένε «πράγματι δεν μας είπατε, αλλά είπατε ότι ανταλλάξαμε την Συμφωνία με τις συντάξεις». Είναι έτσι; Ασφαλώς και όχι.

Θα δώσω μερικά παραδείγματα από μια μόνο συνεδρίαση της Βουλής ως προς τη Συμφωνία. Στη διάρκειά της, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριαζίδης δήλωσε (ομιλία του στις 15.6.2018: Περίοδος ΙΖ’. Σύνοδος Γ’, Συνεδρίαση ΡΛΗ’, σελ. 8.461 των Πρακτικών) ότι «εσείς οι υποστηρικτές» της Συμφωνίας των Πρεσπών «συμπεριφέρεστε ως βουλευτές των Σκοπιανών» καθότι «είστε εφιάλτες που κάνατε εθνική προδοσία». Στην ομιλία του ο τότε βουλευτής της ΝΔ Κασαπίδης και νυν περιφερειάρχης (ίδια πρακτικά σελίδα 8.523) υποστήριξε ότι με τη Συμφωνία «ξεπουλάτε τη χώρα», ότι η Συμφωνία «είναι εσχάτη προδοσία, και εσείς κ. Κοτζιά προδότης». Ο νυν υπουργός Κικίλιας (στο ίδιο, σελ. 9160) έλεγε «εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Σκοπιανών».

Ο Μητσοτάκης (ίδια πρακτικά, σελ.9.218 και σε tweet στις 10.2.19), έκανε λόγο για «βαριά εθνική υποχώρηση». Ο βουλευτής της ΝΔ Φωκάς (στο ίδιο 9.208), ότι παίξατε «τη Μακεδονία στα ζάρια» την οποία και «χάσατε». Και όλοι μαζί με κατηγορούσαν ότι «παρέδωσα την Μακεδονία», (αυτό και αν είναι προδοσία…) όπως επί παραδείγματι η βουλευτής Α. Καραμανλή (στο ίδιο 9.208) που είπε: «ξεπουλάτε την Μακεδονία». Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Στην ίδια συνεδρίαση οι ακόμα πιο ακραίοι με προειδοποιούσαν ότι θα ρίξουν «το ακέφαλο πτώμα μου στην λίμνη των Πρεσπών», καθότι «ο Κοτζιάς κρατώντας τη Συμφωνία χορεύει πάνω στο πτώμα της Μακεδονίας βουτηγμένος στο αίμα της».

Ερωτώ λοιπόν: θα ζητήσουν συγγνώμη που είπαν τους υποστηρικτές της Συμφωνίας «προδότες» και «πωλητές» της πατρίδας, της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης; Στην χώρα που κυβερνούν υπάρχει ακόμα η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη; Όταν επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη ως κυβέρνηση, αυτή ήταν ελληνική ή είχε παραδοθεί σε τρίτη χώρα; Ο Τζιτζικώστας ο «επικεφαλής της καμπάνιας ενάντια στην προδοσία», είναι περιφερειάρχης στην ελληνική Κεντρική Μακεδονία ή εργάζεται ως Gastarbeiter-περιφερειάρχης στην ξενιτειά;

Καιρός, λοιπόν, να σταματήσουν κάποιοι στη ΝΔ να παριστάνουν τις παρθένες με μεγατόνους υποκρισίας του τύπου: «είπα, ξεείπα, δεν είπα». Και ας απαντήσουν χωρίς διγλωσσίες. Στους δε φίλους μου του ΣΥΡΙΖΑ τους παρακαλώ θερμά να σταματήσουν τις πολλές συναινέσεις με τη ΝΔ και να θυμούνται ότι η γνώση και η μελέτη κάνουν πάντα καλό στην αριστερά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version