Στρατούλης στη γραμμή Λαφαζάνη: Υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός ευρωζώνης

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα,μηνονίου3//  Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα,μηνονίου3// Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μίλησε για δογματική εμμονή για πάση θυσία παραμονή στο ευρώ, ενώ σημείωσε πως η συνοχή του κόμματός του διασφαλίζεται μόνο με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα

Η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή». «Αυτό που εκτιμούμε ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και υπογράψει τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι θα οδηγηθεί, και με το νεοφιλελεύθερης κοπής περιεχόμενό του και με τη σκληρή και ταπεινωτική εποπτεία του κουαρτέτου πλέον των δανειστών, στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της» δηλώνει ο κ. Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια- και σωστά- προκάλεσε» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας».

Το 'Ωσαννά' μετατρέπεται εύκολα σε 'Σταύρωσον Αυτόν'

«Το «ωσαννά των Βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν» όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου» αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ για τη στάση που τήρησε απαντά: «Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στη Βουλή ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και μάλιστα από κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κομματός μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Αυτό το έκανα, όχι μόνο για λόγους αρχής και συνείδησης, αλλά και γιατί θεωρώ ότι η συνέχιση των μνημονίων θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα».

«Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη» δηλώνει ο κ. Στρατούλης και υπογραμμίζει ότι «αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η λιτότητα και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ' αυτά».

Σεβασμός στη διαφορετικότητα

Για το εσωκομματικό πεδίο αναφέρει πως «η ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας. Γι' αυτό αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να σηκώνονται οι τόνοι ούτε να εξαπολύονται απειλές ενάντια σε όσους διαφωνούμε με το νέο μνημόνιο».

Είναι λυπηρό να παρουσιάζεται, τουλάχιστον με την ανοχή ή και το χλευασμό κύκλων του κόμματος και της κυβέρνησης, από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η όποια αριστερή εναλλακτική λύση ως «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας ή επίσης όσοι σύντροφοι/συντρόφισσες υποστηρίζουμε τέτοιες προτάσεις να αποκαλούμαστε «συμμορία της δραχμής»», δηλώνει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης

«Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης. Με μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών» αναφέρει επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξάλλου σπεύδει να υπογραμμίσει, «το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ήττα της κυβέρνησης μόνο με ουσιαστική και δημοκρατική συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: grexit, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μνημόνιο, Συμφωνία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα βόμβα Λαφαζάνη: Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καταστροφική

Λαπαβίτσας: Δεν παραιτούμαι γιατί η Αριστερή Πλατφόρμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network