Φιλιππίδης: Το κακό είναι ότι κάνουμε τα παιδιά σαν τα μούτρα μας

Φιλιππίδης: Το κακό είναι ότι κάνουμε τα παιδιά σαν τα μούτρα μας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ για τη φωτιά στο Μάτι, τη Χρύσα Σπηλιώτη, τη νεοελληνική νοοτροπία, τους στόχους του και τον ρόλο του ως γονιός.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ στο Ραδιόφωνο 24/7 για  τις φονικές  πυρκαγιές, την δουλειά του, την πατρότητα, και την εποχή που οι συνάδελφοι του πληρώνονταν 1 εκ. το επεισόδιο.  

“Μιλάμε για μια τεράστια τραγωδία ,αυτό είναι πόλεμος, ούτε στον πόλεμο  δεν μετράμε τόσα θύματα”, ανέφερε στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ και στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο Πέτρος Φιλιπππίδης, προσθέτοντας: “εγώ έχω άνθρωπο που χάθηκε σε αυτό. Η  Χρύσα Σπηλιώτη. Ήταν πάρα πολύ φίλη μου, Θεός σχωρέστη. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο όχι μόνο γι’αυτό”.

Έπρεπε να πέσουν κεφάλια εξαρχής;

“Κι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς το οτιδήποτε προτού δούμε τι έχει γίνει. Θέλουν χρόνο αυτά τα πράγματα”, υποστήριξε ο πρωταγωνιστής. “Από την άλλη, πρέπει όντως κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να παραιτηθεί ο τάδε κι ο τάδε κι ο τάδε. Ωραία, από εκεί και πέρα τελειώσαμε; Πάμε παρακάτω και κάνουμε τα ίδια; Τρίτον, εμείς οι ίδιοι δεν φέρουμε καμιά ευθύνη; Πρώτα από εμάς πρέπει να ξεκινήσει. Γιατί υπάρχει ο τρόπος και υπάρχει κι ο ελληνικός τρόπος: το μοναδικό θέμα είναι ποιον θα φάμε, ποιον θα διώξουμε”.

Στις δικές μας ευθύνες συνυπολογίζει και αυτή της συντήρησης της νοοτροπίας των αυθαιρέτων;

“Μπορείς να πεις στον άλλο γκρέμισε το σπίτι σου, όταν δεν έχει συνείδηση;”, αναρωτιέται ο Φιλιππίδης.

“Να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Βγαίνουμε τα μικρόφωνα και λέμε ο,τι λέμε και μέσα στο σπίτι μας λέμε τα αντίθετα. Εγώ θα  το γκρεμίσω, όχι, ο διπλανός; Εντάξει στο θέατρο δεν πειράζει, δεν πεθαίνει και κανένας, εδώ πεθάναν 100 άνθρωποι!”.

Η δημιουργία ενός υπεροργάνου πολιτικής προστασίας δεν τον καθησυχάζει.

“Θα με καθησύχαζε το ότι δεν θα  είχε να κάνει με κυβερνήσεις και πολιτικά γιατί τώρα γίνεται μια εθνική αντιπαράθεση επάνω σε μια εθνική τραγωδία. Το Κράτος, είτε Μητσοτάκης, είτε Τσίπρας, είτε Παπανδρέου, είτε Καραμανλής πρέπει  να λειτουργεί .

Εδώ μιλάμε για μια χώρα που δεν λειτουργεί ως κράτος. Όλοι σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Ας έρθει ένας άνθρωπος να φτιάξει αυτό το πράγμα χωρίς να σκεφτεί το πολιτικό κόστος! Το κακό είναι ότι κάνουμε τα παιδιά σαν τα μούτρα μας. Όταν εκφράζουν μια άλλη άποψη πέφτει βούρδουλας”.

Ο ίδιος πάντως ως  πατέρας νομίζει ότι υπήρξε καλός , αν και “η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός. Τηρουμένων των αναλογιών καλοί γονείς είμαστε”.

Κωμικός  ηθοποιός, που οργώνει την επικράτεια με τους αριστοφανικούς “Αχαρνής” αποδέχεται ότι “είμαι ένας ηθοποιός που κάνει τη δουλειά του και την κάνει όσο το δυνατό καλύτερα. Workaholic δεν είμαι. Χρωστάω πολλά. Όχι της Μιχαλούς.

Αυτή τη δουλειά την κάνουμε και  για να πληρώνουμε τα νοίκια μας. Ένα σπίτι έχω βγάλει από τη δουλειά που δεν μου ανήκει ακριβώς. Με δάνειο. Την πάτησα την εποχή των παχέων αγελάδων γιατί δεν περίμενα τι θα συνέβαινε. Μειώθηκαν οι δουλειές, οι αμοιβές. Ο κόσμος είναι πιο φειδωλός. Ο κόσμος έγινε πιο προσεκτικός, την ψάχνει περισσότερο”.

Παρόλα αυτά δικαιολογεί που την περίοδο των παχέων αγελάδων η Άννα Παναγιωτοπούλου έπαιρνε 1 εκ  δραχμές το επεισόδιο. “Ένα της δίνανε, τους έφερνε 100 εκατομμύρια!”, είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα τι αναζητά; “Την ψυχική ηρεμία και να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Το παλεύω. Ποιος άνθρωπος τα έχει καλά με τον εαυτό του, όμως;”.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα