Αν χρωστάς, δεν ταξιδεύεις

default image

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκαν οι αρχές της Ρωσίας για να αναγκάσουν τους οφειλέτες του δημοσίου να πληρώσουν τα χρέη τους

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκαν οι αρχές της Ρωσίας για να αναγκάσουν τους οφειλέτες του δημοσίου να πληρώσουν τα χρέη τους.

Όσοι λοιπόν χρωστάνε, δεν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ρωσίας. Από την ώρα που ισχύει η διαταγή 82.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αναβάλουν τα πλάνα τους για ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να βγούν από τη χώρα στο αεροδρόμιο!

Πάντως το μέτρο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθώς από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ, περίπου 800 εκατομμύρια ρούβλια μπήκαν στα ταμεία.

Σύμφωνα με τον Richard Hainsworth, διευθυντή γραφείου χορήγησης δανείων στη Μόσχα, η Ρωσία συχνά αναγκάζεται να παίρνει τέτοια μέτρα, λόγω του ότι το νομικό της σύστημα ευνοεί τους μικροοφειλέτες.

Ένα άλλο μέτρο που είχαν λάβει οι ρωσικές αρχές στο παρελθόν ήταν η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων χρωστούσαν για να τους κάνουν να πληρώσουν.

(Πηγή: Reuters)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα