Η “Γαλάζια Πατρίδα” έγινε άσκηση από την Τουρκία – Τι ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο

Η “Γαλάζια Πατρίδα” έγινε άσκηση από την Τουρκία – Τι ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο
Πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ap

Όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση είναι μήνυμα προς την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

“Γαλάζια πατρίδα” η άσκηση που σχεδιάζει να κάνει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και τα “πράσινα άλογα” του καθεστώτος Ερντογάν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Τούρκοι από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου θα κάνουν την άσκηση MAVI VATAN-2019. Μία άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά σε θάλασσα,ξηρά και εναέριο χώρο.

Όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση είναι μήνυμα προς την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα “πράσινα άλογα” έχουν να κάνουν με το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα του καθεστώτος Ερντογάν που είναι η βόρεια Συρία και η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση. Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι εύκολα μπορεί να μπει στο έδαφος της Συρίας, αλλά το να σταθεί εκεί είναι δύσκολο και το να “απαγκιστρωθεί” όταν χρειαστεί ακόμη δυσκολότερο. Γνωρίζει επίσης ότι είναι μόνος του σ΄ αυτή την επιχείρηση, με τις ΗΠΑ να τον εμπαίζουν με τα “φεύγω…μένοντας” και τη Ρωσία να μην έχει προφανή λόγο για να τον υποστηρίξει. Το κλίμα που έχει να αντιμετωπίσει από τις χώρες της περιοχής είναι ακόμη πιο εχθρικό κι αυτό φάνηκε και από τη μυστική συνάντηση του Άμπου Ντάμπι, για την οποία έγραψε το Militaire.gr.

Από την άλλη ο Ερντογάν δεν έχει επιλογή να μην δράσει στη βόρεια Συρία. Θα είναι σαν να αποδέχεται ότι το “κουρδικό ζήτημα” έχει πορεία μη αναστρέψιμη για την Τουρκία.

Η “Γαλάζια Πατρίδα” που από μονότονη δήλωση του Ακάρ , γίνεται τώρα και άσκηση και πιθανόν να εξελιχθεί κάποια στιγμή και σε σενάριο κρίσης, είναι το μοναδικό “παραμύθι” που έχει να “πουλήσει” ως αντιστάθμισμα μιας πιθανής αποτυχίας στη Συρία, στο εσωτερικό της χώρας του ο Ερντογάν. Δεν πρέπει λοιπόν να υποτιμούμε την επιμονή που δείχνει η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα στη θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Πρέπει να ανησυχούμε αλλά όχι να φοβόμαστε την “στριμωγμένη” Τουρκία. Όσο νιώθει ότι κάθε κίνησή της πέρα από τα όρια θα ΄χει κόστος θα διατηρήσει την επιθετικότητά της στα λόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Οι Πρέσπες στον “αέρα” με “μπλέξιμο” στις καθυστερήσεις! Θα γίνει το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου;

“Η Τουρκία στην παγκόσμια ιστορία κοσμεί μόνο τις σελίδες βαρβαρότητας”! Η απόδειξη σε αριθμούς

Οι Αμερικανοί θα φύγουν από τη Συρία αλλά δεν θα πάνε μακριά! 4 νέες βάσεις στο δυτικό Ιράκ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα