Sold out ο Σφακιανάκης στα Τίρανα: “Στην άκρη” η ακροδεξιά ιδεολογία, με το αζημίωτο

Sold out ο Σφακιανάκης στα Τίρανα: “Στην άκρη” η ακροδεξιά ιδεολογία, με το αζημίωτο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η πολυσυζητημένη συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα εν μέσω ποικίλων αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και στην αλβανική τηλεόραση

Ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίστηκε τελικά στα Τίρανα σε μία συναυλία για την οποία είχε δεχθεί σφοδρή και δικαιολογημένη κριτική από καλλιτέχνες της Αλβανίας, καθώς και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Αλβανοί πολίτες και τραγουδιστές κατηγόρησαν ανοιχτά τον τραγουδιστή για τη δημόσια στήριξή του προς τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως οι ρατσιστικές δηλώσεις περί ανωτερότητας έθνους, δεν είναι δεκτές στη χώρα. Παράλληλα, τον κατηγόρησαν για το εισιτήριο της συναυλίας το οποίο κυμαινόταν από 120 έως 200 ευρώ, λέγοντας πως “τρώει από εκεί που έφτυνε πριν”.

“Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει! Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης”, τόνιζε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος σε τηλεοπτική εκπομπή αλβανικού καναλιού, λίγο πριν το επίμαχο live.

Κατά τη συναυλία του στο κεντρικό συνεδριακό κέντρο των Τιράνων που ήταν τελικά sold out, ο Νότης Σφακιανάκης διέκοψε την εμφάνισή του για πέντε λεπτά για να απευθυνθεί προς το κοινό. Ο Σφακιανάκης αρνήθηκε πως έχει προσβάλλει στο παρελθόν τους Αλβανούς και δήλωσε πως πρόκειται “για ένα αρχαίο έθνος με ιστορία”.

“Ποτέ δεν προσβάλλω τους Αλβανούς. Έχουν παραποιήσει τα λόγια μου. Είστε ένα αρχαίο έθνος με ιστορία”, είπε χαρακτηριστικά.

Μία μέρα πριν τη συναυλία, ο Νότης Σφακιανάκης δήλωνε στο Top Channel (μιλώντας και στα αλβανικά): “Δεν έχεις πει παραμικρό και σου βάζουν το στόμα λόγια που δεν τα άκουσε ποτέ άνθρωπος. Οι κάτοικοι του τόπου είναι αρχαίοι Ιλλυρείς. Σας θέλω πολύ σας περιμένω στο Μέγαρο των συνεδριών”.

Θυμίζουμε πως σε παλαιότερες δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, ο τραγουδιστής είχε πει (22 Νοεμβρίου 2017). Η δε Χρυσή Αυγή έχει προσπαθήσει μεταξύ άλλων να αποτρέψει πολλάκις, παρελάσεις μαθητών, στις οποίες ο σημαιοφόρος καταγόταν από την Αλβανία:

“Επιβάλλεται να στηρίζεις τη ΧΑ. Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή. Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει μέσα, κάποιον ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, ρε. Ποιος στο έδωσε το δικαίωμα; Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτή μέσα έχει αν μη τι άλλο και την αυγή. Οι άλλοι έχουν το σκότος. Ο υπουργός Οικονομικών είναι φοροφυγάς, και οι πολιτικοί που θεσπίζουν νόμους για να μην πληρώνουν. Πες τους να πάνε να γ@μηθούνε. Που τον είδατε το ρατσισμό με τόσες χιλιάδες ξένους στην Ελλάδα. Ναι ρε, είμαι φυλετιστής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα