Γερμανία: Εκκένωση πολυώροφου κτιρίου υπό τον φόβο νέου Grenfell Tower

Γερμανία: Εκκένωση πολυώροφου κτιρίου υπό τον φόβο νέου Grenfell Tower
The apartment block at left was evacuated in Wuppertal, Germany, Tuesday, June 27, 2017. The western German city decided Tuesday to evacuate the 11-story apartment block because of concerns over exterior insulation similar to that of Londons Grenfell Tower. City authorities in Wuppertal said the fire risk at the building had been reassessed following the fire in London that killed at least 79 people, news agency dpa reported. (Caroline Seidel/dpa via AP) AP

Έλεγχοι από τις αρχές μετά την τραγωδία στο Λονδίνο. Το 11ώροφο κτίριο με κατοικίες κρίθηκε ότι φέρει επικίνδυνη μόνωση

Σε εκκένωση ενός πολυώροφου κτιρίου στην πόλη Βούπερταλ, στη δυτική Γερμανία, προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές μετά την τραγωδία στο Grenfell Tower του Λονδίνου.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν ελέγχους για την πυρασφάλεια και έκριναν ως επικίνδυνο ένα κτίριο 11 ορόφων με κατοικίες.

“Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μόνωση από ίνες ξύλου και εγκατεστημένη τη δεκαετία του ’60, είναι εύφλεκτη και θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο”, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της πόλης, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο ήταν πολύ δύσκολη.

Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν είναι σαφές αν η μόνωση του συγκεκριμένου κτιρίου είναι παρόμοια με αυτή του Grenfell Tower, η οποία ευθύνεται για την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 79 ατόμων.

Οι ένοικοι του κτιρίου θα μείνουν σε προσωρινά σε κατάλυμα που τους παραχώρησαν οι τοπικές αρχές και θα επιτραπεί η επιστροφή στα σπίτια τους μόνο αφότου αφαιρεθεί η επικίνδυνη μόνωση.

(Πηγή: France24, φωτό: Caroline Seidel/dpa via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα