Καταδίκη του εκδότη της “Απογευματινής”, Κ. Σαραντόπουλου για μη καταβολή δεδουλευμένων

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο επιβλήθηκε στον εκδότη της εφημερίδας "Απογευματινή", Κώστα Σαραντόπουλο
- 18 Μαρτίου 2014 16:37
Φυλάκιση 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον εκδότη της εφημερίδας “Απογευματινή”, Κώστα Σαραντόπουλο.
Ο κ. Σαραντόπουλος ήταν κατηγορούμενος για μη καταβολή δεδουλευμένων για πέντε μήνες, από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Είχε προηγηθεί μήνυση πάνω από 50 δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονταν στην ιστορική εφημερίδα.
Στον αντίποδα, το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον γιο του εκδότη, Γιώργο Σαραντόπουλο, τον οικονομικό διευθυντή Άρη Κιπεντζόγλου και τον νομικό σύμβουλο, Σπύρο Μαύρο με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου των “Εκδόσεων Απογευματινή”.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κ.κ. Κιπεντζόγλου και Μαύρου κατέθεσε ο πρώην διευθυντής της “Απογευματινής”, Τίτος Αθανασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος των κατηγορουμένων στο διοικητικό συμβούλιο ήταν τυπικός και πως και εκείνοι ήταν εργαζόμενοι στην εφημερίδα οι οποίοι αμείβονταν με μισθό, ωστόσο, όπως ανέφερε δεν γνωρίζει εάν σε εκείνους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.
“Στην Απογευματινή υπήρχε ενός ανδρός αρχή. Δεν ξέρω εάν το διοικητικό συμβούλιο κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Θα σας πω ένα παράδειγμα κάποια στιγμή ο Κώστας Σαραντόπουλος αποφάσισε να αυξήσει την τιμή της εφημερίδας από το 1 ευρώ στο 1, 30 ευρώ. Ήταν μία απόφαση την οποία έλαβε μόνος του παρότι διαφωνούσαμε. Και εκείνη την εποχή ήμασταν η πρώτη εφημερίδα που αύξησε την τιμή της. Ο μοναδικός χρηματοδότης της εφημερίδας από μία περίοδο και μετά ήταν ο Κώστας Σαραντόπουλος» ανέφερε ο κ. Αθανασίαδης.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” έχει καταθέσει τρεις αιτήσεις πτώχευσης. Οι δύο έχουν απορριφθεί και η τρίτη αποσύρθηκε.