Αναδρομικά: Πώς θα διεκδικήσετε τα κομμένα δώρα στο Δημόσιο

Χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ
Χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ EUROKINISSI

Τρία βήματα για να πάρετε πίσω τα κομμένα δώρα στο Δημόσιο - Προθεσμία επτά ημερών για την υποβολή των αιτήσεων από τους δημόσιους υπαλλήλους.

Άνοιξε ο δρόμος για τις διεκδικήσεις αναδρομικών για τα κομμένα δώρα στο Δημόσιο, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2012.

Αν και η απόφαση θα πρέπει να τελεσιδικήσει από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αφορά άμεσα σχεδόν μισό εκατ. δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι μικτές απολαβές το 2010 ανέρχονταν μέχρι τα 3.000 ευρώ.

Προκειμένου να μη χαθούν αναδρομικές αξιώσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, έχουν δηλαδή στη διάθεσή τους μόλις επτά εργάσιμες ημέρες.

Τα τρία βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι σε αυτό το διάστημα των επτά ημερών, είναι σύμφωνα με το "Έθνος" τα ακόλουθα:

1. Εκτυπώνουν τη σχετική αίτηση, τη συμπληρώνουν με τα στοιχεία τους και την υπογράφουν. Η ΑΔΕΔΥ έχει προτείνει έντυπο αίτησης.

2. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Μισθοδοσίας της Υπηρεσίας από την οποία μισθοδοτείται ο εκάστοτε υπάλληλος και κοινοποιείται το ΝΣΚ.

3. Προσοχή, κρίσιμο είναι να λάβει ο υπάλληλος αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του για τυχόν μελλοντική χρήση. Υπενθυμίζεται πως τα δώρα στο Δημόσιο είχαν αρχικά "ψαλιδιστεί" το 2010, όταν ορίστηκε πως θα είναι για όλους στο ίδιο ύψος ανεξαρτήτως αποδοχών- 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 το καλοκαίρι- ενώ θα τα λαμβάνουν όσοι έχουν μεικτές αποδοχές κάτω από 3.000 ευρώ.

Η εν λόγω διάταξη του ν. 3845/2010 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική, οπότε η διεκδίκηση για επιστροφή των δώρων ανατρέχει στα δώρα του 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημόσιο, ΣΤΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Καμπανάκι" σε δικηγόρους για τις μαζικές επιστολές για διεκδικήσεις αναδρομικών

Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Περισσότεροι οι δικαιούχοι - Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα το λάβουν

Αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια: Ως τις 27 Δεκεμβρίου η καταβολή

SHARE:

24Media Network