Το μνημείο του… σαλονιού

default image

Aγαλμα 350 ετών που είχε κλαπεί από μια ιταλική εκκλησία πριν από δύο δεκαετίες, βρέθηκε στο σπίτι ενός ανίδεου ζευγαριού στις ΗΠΑ

Άγαλμα 350 ετών που απεικονίζει έναν άγιο και πρώην Πάπα και είχε κλαπεί από μια ιταλική εκκλησία πριν από δύο δεκαετίες περίπου, βρέθηκε στο σπίτι ενός ζευγαριού στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Το ζευγάρι δεν είχε ιδέα για το ότι ήταν κλεμμένο το άγαλμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Το άγαλμα του Αγίου Ινοκέντιου θα επιστραφεί στην Εκκλησία της Νάπολι. Είχε κλαπεί μαζί με άλλα 17 παρόμοια αγάλματα και δύο πίνακες το Νοέμβρη του 1990.

Οι ιταλικές αρχές βρήκαν τα “ίχνη” του αγάλματος πριν από δύο χρόνια όταν έμαθαν ότι ένας ιταλός πολίτης πούλησε ένα παρόμοιο άγαλμα σε έναν πωλητή αντικών στο Γκρίνσμπορο.

Δυστυχώς, το άγαλμα έχασε μεγάλο μέρος της αξίας του, μετά την κλοπή αφού λείπει το κεφάλι, έχει σπάσει κομμα΄τι του σταυρού που κρατά ο άγιος και το χρώμα του έχει ξεθωριάσει.

“Δεν είχα ακούσει ποτέ την κλοπή από την ιταλική εκκλησία” είπε ο Νιλ Τζόνσον, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το άγαλμα. “Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τη διαδρομή του αντικειμένου που αγοράζεις” είπε με νόημα.

(Πηγή: Msnbc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα