Φοιτητικοί Σύλλογοι: Νέα πορεία στο κέντρο – τι ζητάνε

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Νέα πορεία στο κέντρο – τι ζητάνε
Φωτογραφία αρχείου news247

Για μια ακόμη Πέμπτη δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι από διάφορες σχολές της Αθήνας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αλλαγές στην Παιδεία που έχει προαναγγείλει το υπουργείο. Κλειστή η Πανεπιστημίου. 

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πάντως να είναι μικρότερη από τις προηγούμενες φορές. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που κάθε Πέμπτη εδώ και περίπου δύο μήνες δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια και διαδηλώνουν μέχρι τη Βουλή, βγήκαν και σήμερα στον δρόμο λίγο μετά τις 13:00.

Παράλληλα δύο άτομα ανέβηκαν στη σκεπή του κτιρίου του Πανεπιστημίου και κρέμασαν πανό αλληλεγγύης στη Χιλή που αναφέρει: “Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Χιλής”.

Μέσω της οδού Πανεπιστημίου και της Σταδίου κινούνται προς τη Βουλή με περίπου 300 φοιτητές να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για διαμαρτυρία ενάντια στις αλλαγές στην Παιδεία που έχει προαναγγείλει το αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, βασικά αιτήματα των φοιτητών είναι:

– Να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Ιδρυμάτων.

-Να υπάρξει αύξηση της κρατική χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

-Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές.

– Να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

-Ούτε σκέψη για διαγραφές φοιτητών. Η κυβέρνηση ΝΔ να μην τολμήσει αν φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει.

-Οι νόμοι για το άσυλο και την ισοτιμία κολεγίων-Πανεπιστημίων να μείνουν στα χαρτιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα