Πανηγυρική εκλογή Περικλή Μήτκα στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Πανηγυρική εκλογή Περικλή Μήτκα στην πρυτανεία του ΑΠΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΗΤΚΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) Eurokinissi

Με ποσοστό 83% εξελέγη ο Περικλής Μήτκας στη θέση του πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με τον Περικλή Μήτκα να αναδεικνύεται πανηγυρικά πρύτανης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/01) η σχετική εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών συγκέντρωσε το 83,04% των προτιμήσεων, με τον έτερο υποψήφιο για το αξίωμα, τον καθηγητή του τμήματος Χημείας, Ανδρέα Γιαννακουδάκη να λαμβάνει 16,96%.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 2012 εκλέκτορες. Ψήφισαν οι 1606 ενώ τα λευκά έφτασαν τα 67. Ο κ. Μήτκας πήρε 1.278 ψήφους και ο κ. Γιαννακουδάκης 261.

Να θυμίσουμε ότι ο Περικλής Μήτκας είχε εκλεγεί πρύτανης και στις εκλογές του προηγούμενου Ιουνίου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ωστόσο ακύρωσε για τυπικούς λόγους τη διαδικασία, αποδεχόμενο σχετική ένσταση και έτσι προέκυψαν οι επαναληπτικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα