Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (27/9)

default image

H νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με δέκα νέες αφίξεις: ''Έχετε Κάνει Κράτηση;'' με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ''Ο Γατόπαρδος'' το αριστούργημα τ...

H νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με δέκα νέες αφίξεις: ”Έχετε Κάνει Κράτηση;” με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ”Ο Γατόπαρδος” το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, ”Τα Μήλα του Αδάμ” ένα σύγχρονο θρησκευτικό παραμύθι”, ”Οι Φύλακες της Μέρας” του Τιμούρ Μπεκμαμπετοφ, ”Υποψίες” του Ντι Τζέι Καρούσο, ”Ο Ρατατούης”, ”Pink Floyd The Wall” του Άλαν Πάρκερ, ”Berlin Alexanderplatz” του Φασμπίντερ, ”Είδωλα στον καθρέφτη” του Γιάννη Βαμβακά και ”Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή” του Βίκτορ Σάλβα.Ας τις δούμε αναλυτικά:




Έχετε Κάνει Κράτηση;



Η Kate Armstrong είναι μια σπουδαία σεφ που εργάζεται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο του Μανχάταν. Η τελειομανής φύση της κλονίζεται όταν αποκτά την κηδεμονία της 9χρονης ανιψιάς της καθώς η νέα αυτή ευθύνη έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Παράλληλα η παρουσία ενός νέου σεφ στο εστιατόριο δεν βελτιώνει την κατάσταση, καθώς ο νέος συνάδελφος είναι εξίσου καλός και τελειομανής με την Kate, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους.



– Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Άαρον Έκχαρτ συμπρωταγωνιστούν σ’ αυτή την πανέξυπνη ρομαντική κωμωδία ριμέικ της επιτυχημένης γερμανικής ταινίας του 2001, Bella Martha.








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Pink Floyd The Wall



Ο Πινκ μεγάλωσε με την υπερπροστατευτική του μητέρα αφού ο πατέρας του “έπεσε υπέρ πατρίδος” κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πινκ, που είναι εθισμένος στα ναρκωτικά αποφασίζει να χτίσει ένα “τείχος” μεταξύ του ιδίου και του έξω κόσμου προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του από τον έξω κόσμο. Δυστυχώς όμως, όσους τοίχους και να υψώσει κανείς, ποτέ δεν θα είναι τελείως προστατευμένος…



– Βασισμένο στο πασίγνωστο άλμπουμ των Pink Floyd, “The Wall” του 1979, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του ροκ σταρ Πινκ (Bob Geldof).








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Ο Γατόπαρδος

Το 1860, στη Σικελία, ο ευγενής Don Fabrizio di Salina είναι ο αρχηγός μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες του νησιού. Καθώς η Ιταλία θα ενωθεί υπό το σκήπτρο ενός νέου βασιλιά, η αριστοκρατία εξασθενεί και ο Don Fabrizio βλέπει τις επιπτώσεις στη ζωή του. Τα φέουδά του να εξανεμίζονται, ενώ την ίδια στιγμή ο λατρεμένος του ανιψιός θα ερωτευτεί μια πάμπλουτη χωριατοπούλα. Ανήμπορος να αλλάξει τα πράγματα, αποδέχεται τη νέα κατάσταση με τη φινέτσα που ταιριάζει σε έναν αριστοκράτη.



– Άψογα θλιμμένος ευγενής ο Μπαρτ Λάνκαστερ, γοητευτική Κλαούντια Καρντινάλε (στο ρόλο της αγαπημένης του, Ανγκελίνα), και μια από τις πιο όμορφες στιγμές του Λουκίνο Βισκόντι. Η ταινία βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικά, στο Φεστιβάλ των Καννών του 1963.








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Οι Φύλακες της Μέρας

Ο Anton προσπαθεί να βρει και να σώσει το γιο του, ενώ κατηγορείται για τους φόνους βρυκολάκων της Σκοτεινής πλευράς.



– Μετά το εντυπωσιακό “Night Watch”, την πιο πλούσια και πιο επιτυχημένη ρώσικη παραγωγή, έρχεται επιτέλους η πολυαναμενόμενη συνέχειά της. Ο οραματιστής σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ δημιουργεί άλλο ένα εξαιρετικό μίγμα κορυφαίων ειδικών εφέ, σκηνών δράσης που κόβουν την ανάσα και ανατριχιαστικού τρόμου.








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Υποψίες

Έναν χρόνο μετά το αυτοκινητικό δυστύχημα, που κόστισε την ζωή στον πατέρα του, ο 18χρονος Κάιλ, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, όντας ανήμπορος να συγκρατήσει την οργή του, προς τους γύρω του. Το τελευταίο του ξέσπασμα προς τον καθηγητή των ισπανικών, θα του κοστίσει έναν τρίμηνο κατ’ οίκον περιορισμό, που αν τον καταπατήσει θα έχει να κάνει πλέον με την αμείλικτη αστυνομία. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα τηλεοπτικά προγράμματα γρήγορα θα τον κάνουν να βαρεθεί, με συνέπεια να στραφεί στο παράθυρο του δωματίου του, τη μοναδική του διέξοδο προς τον υπόλοιπο κόσμο και να παρακολουθεί από απόσταση, τις ζωές των γειτόνων του. Μερικά πολύ περίεργα περιστατικά όμως και κάποιες παράξενες συμπτώσεις, θα κάνουν τον έφηβο να πιστέψει, πως στην απέναντι κατοικία, ζει ένας κατά συρροή δολοφόνος.



– Με εμφανείς επιρροές από το θρυλικό “Σιωπηλό Μάρτυρα” του Άλφρεντ Χίστκοκ, ο σκηνοθέτης Ντι Τζει Καρούσο αναπαράγει με τρόπο πειστικό την κλειστοφοβική, ηδονοβλεπτική ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα ρυθμικο νεανικό θρίλερ που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.








Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Berlin Alexanderplatz

To Βερολίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’20, ένα Βερολίνο που βράζει:

Ανθρώπινες μάζες, άνεργοι πεινασμένοι προλετάριοι υποκριτές μικροαστοί. Στο επίκεντρο ο «ανθρωπάκος», ο Franz Biberkopf, που βγαίνει από τη φυλακή, θέλει να ζήσει πια «καθώς πρέπει», παρασύρεται όμως και πάλι στο έγκλημα.



-Ο Fassbinder μεταφέρει στην οθόνη το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Alfred Döblin (1878-1957), με το δική του μοναδική δραματουργία, διατηρώντας ωστόσο τη δομή και την ατμόσφαιρά του.



-Γυρίστηκε στο Βερολίνο και το Μόναχο από 18/6/1979 μέχρι 3/4/1980



Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Ο Ρατατούης

Ένας μικρός αρουραίος που συχνάζει στην κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου στο Παρίσι, θέλει να γίνει σεφ. Ο μικρός Ρεμί θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει τις μαγειρικές του ικανότητες, παρά τις αντιδράσεις των γονιών του.



– Ο αξιαγάπητος ποντικός, άριστος στην τέχνη του παραδοσιακού γαλλικού εδέσματος «ρατατούιγ», ξεπήδησε από το μυαλό του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Μπραντ Μπερντ, δημιουργού των βραβευμένων με Οσκαρ «Απίθανων».








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Τα Μήλα του Αδάμ



Ο νεοναζιστής Άνταμ εκτίει κοινωνική υπηρεσία σ’ ένα πρεσβυτέριο. Εκεί, ο εφημέριος Ιβάν του αναθέτει να φτιάξει μια μηλόπιτα με μήλα απ’ τη μηλιά που βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία. Στο μεταξύ, όμως, τα μήλα δέχονται επιθέσεις από πουλιά, σκουλήκια και κεραυνούς. Ο Ιβάν πιστεύει πως πρόκειται για δοκιμασία σταλμένη από το Διάβολο. Ο ‘Ανταμ πιστεύει πως είναι έργο του Θεού, μια που ίσως Κακό να μην υπάρχει.



– Μια από τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού που φτάνει στο τέλος του προβλήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έρχεται στους κινηματογράφους με καθυστέρηση σχεδόν δύο χρόνων. Με μεγάλο ατού την εφευρετικότητα του δημιουργού της αλλά και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι χωρίς αμφισβήτηση μια από τις πιο έξυπνες μαύρες κωμωδίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή



Ο Dan Millman ίναι ένας αθλητής που ονειρεύεται μια μέρα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα όνειρά του θα γκρεμιστούν όταν μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, του ανακοινωθεί ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά. Με τη βοήθεια ενός παράξενου άντρα, του Socrates και την υποστήριξη της φίλης του Joy ο Dan θα δει διαφορετικά τη ζωή.



– Η ταινία βασίζεται στο γνωστότερό βιβλίο του Dan Millman «Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή», το οποίο έχει ήδη πουλήσει στην Ελλάδα 108.000 αντίτυπα.








Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Είδωλα στον καθρέφτη



Ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς μιλά για τη ζωή του, το έργο του και όσα τον επηρέασαν στην ιστορικό τέχνης Λίμπερτη Πολύζου.



Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα